Gemeente Achtkarspelen


Rust slechts schijn in De Kruidhof

De Kruidhof kijkt, samen met het IJstijdenmuseum en met de medewerkers van Talant, terug op een prachtig seizoen 2009, met veel bezoekers en geslaagde evenementen. De poort is sinds 24 oktober voor een paar maanden dicht, maar achter de schermen wordt er al weer hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het komende jaar. In 2010 bestaat De Kruidhof tachtig jaar en dat zal niet ongemerkt voorbijgaan.

Het komende jubileumjaar staat helemaal in het teken van de bloemen, die De Kruidhof tooien vanaf het vroege voorjaar tot laat in de herfst. âLaat duizend bloemen bloeienâ is het motto: er zullen volop bloemen te zien en te koop zijn, zonnebloemen worden gekweekt en nog veel meer. Als de zon net zo meewerkt als in het afgelopen seizoen, dan belooft 2010 een fleurig jaar te worden.
Aan het tachtigjarig bestaan besteedt De Kruidhof op verschillende manieren aandacht, onder andere met de uitgave van een jubileumboek, waarin zowel de geschiedenis als het wetenschappelijk aspect van de botanische tuin een prominente plaats in zullen nemen. Met een half oog naar het verleden krijgt echter ook de toekomst zijn deel. In de winterperiode zal de Heemtuin verplaatst worden en zal begonnen worden met de aanleg van de tweede fase van de educatieve kinderspeeltuin.

Gedurende de wintermaanden verwelkomt Talant u - na afspraak - graag in het tuincafé voor een lunch, buffet, feestje of receptie. Ook kunt u van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur zonder afspraak in het tuincafé terecht voor koffie, thee, frisdrank en gebak. Reserveren kan telefonisch (0511) 541 253 of per e-mail: DeUithof@talant.nl.

Begin april 2010 gaat De Kruidhof weer open. Als u interesse hebt in vrijwilligerswerk in De Kruidhof, dan kunt u eind maart al meedraaien op de vrijwilligerswerkdag. Let op berichten in de media, of bel voor een afspraak (0511) 541 253. Het laatste nieuws leest u op de website: dekruidhof.nl.

Â

Â