Eindelijk akkoord cao Ambulance: werkgarantie voor ambulancemedewerker

28/10/2009 14:19

ABVAKABO FNV

Dinsdag 27 oktober is een principeakkoord bereikt voor een cao voor de hele ambulancesector. De vier bestaande cao's zijn hiermee geharmoniseerd tot één nieuwe sectorcao. De nieuwe cao loopt van 1 juli 2010 tot januari 2013. Het akkoord betekent behoud van werkgelegenheid, behoud van arbeidsvoorwaarden en een dertiende maand voor de ambulancemedewerkers.

Waarschijnlijk treedt op 1 januari 2012 de nieuwe Wet Ambulance Zorg (WAZ) in werking. Door deze nieuwe wet krijgt slechts één organisatie per regio een vergunning om het ambulancevervoer te verzorgen. Nu zijn er in de grote steden nog publieke en private ambulancediensten actief. Om te voorkomen dat een deel van de ruim 4800 ambulancemedewerkers hun baan verliest na de vergunningenstrijd, is in de cao een werkgarantie afgesproken: de nieuwe vergunninghouder in een regio moet het personeel overnemen.

Ruud Kuin, bestuurder ABVAKABO FNV: "De werkgarantie was ons belangrijkste punt aan de onderhandeltafel. We zijn dus tevreden over dit akkoord en gaan het onze achterban voorleggen"

Loonontwikkeling

Stapsgewijs gaat de eindejaarsuitkering naar een volledige dertiende maand, dat betekent 3,3 procent erbij. Daarnaast ontvangen medewerkers twee keer 1 procent loonsverhoging. In de looptijd van 2,5 jaar ontvangen de medewerkers dus 5,33 procent in totaal.








ABVAKABO FNV