Deelgemeente Charlois Rotterdam

Historische peperbus weer als nieuw

Na een flinke opknapbeurt is de peperbus aan de Rietdijk in Oud-Charlois weer zo goed als nieuw. Portefeuillehouder Lionel Martijn onthulde de opgeknapte peperbus zondag 25 oktober tijdens Zuid-Explorer.

Dagelijks bestuurder Lionel Martijn onthulde afgelopen zondag de opgeknapte peperbus aan de Rietdijk in Oud-Charlois (foto: Rob Kamminga). De peperbus bepaalt al lange tijd het beeld op de kruising van straten in Oud Charlois. In de volksmond beter bekend als de Kruin. Tot 1985 deed de peperbus dienst als stroomverdelerstation voor de buurt. Sindsdien is de peperbus dankzij de inspanningen van vooral Paul Opmeer als monument bewaard gebleven..

Dit monument heeft nogal wat te lijden gehad onder de tand des tijds. De peperbus stond scheef en er zat een deuk in. De bus was dus nodig toe aan een opknapbeurt. Deelgemeente Charlois gaf firma Lens aan de Plompertstraat opdracht om de peperbus op te knappen. De firma haalde de peperbus volledig van zijn plek en knapte de bus op. Tijdens deze opknapbeurt zijn ook de platen met afbeeldingen van de oude dorpskern, een ontwerp van Michiel Brink, vernieuwd.