Gemeente Spijkenisse


Raad van State stelt gemeente Spijkenisse in het gelijk

28 oktober 2009

Bedrijventerrein Halfweg

De gemeente Spijkenisse reageert verheugd op de uitspraak van de Raad van State inzake de vestiging van het gezondheidscentrum MEC.

Het hoogste rechtsorgaan van ons land is van mening dat vestiging van het gezondheidscentrum in strijd is met het bestemmingsplan.

De kliniek was gevestigd op het industrieterrein Halfweg. Nog voordat de kliniek zijn deuren opende heeft de gemeente het bedrijf laten weten dat deze vestiging in strijd is met het bestemmingsplan. Vestiging van MEC zou kunnen leiden tot een precedentwerking met betrekking tot andere, afwijkende voorzieningen.

Wethouder Mourik is verheugd over de uitspraak. "Al met al ben ik blij dat er met deze uitspraak nu een einde is gekomen aan een jarenlang slepend juridisch getouwtrek en dat zeg ik niet alleen omdat de gemeente in het gelijk is gesteld door de Raad van State."

De gemeente Spijkenisse heeft graag een gezondheidscentrum binnen haar grenzen. Met MEC is meerdere keren getracht tot een minnelijke oplossing te komen voor het ontstane geschil; helaas heeft dit niet tot een oplossing geleid.