Gemeente Boskoop


PERSBERICHT

Nummer : 833

Datum : oktober 2009

Boskoops begroting: solide

De gemeente Boskoop heeft een sluitende begroting 2010 en een sluitend meerjarenperspectief 2011-2013 met een overzienbare taakstelling. Het weerstandsvermogen van de gemeente Boskoop is versterkt. Dit ondanks de wereldwijde verslechterde economische omstandigheden en de kleinere bijdrage, dan eerder afgesproken, die de gemeente Boskoop net als alle andere gemeenten ontvangt vanuit het Rijk.

Ondanks de sombere economische vooruitzichten heeft de gemeente een programma met investeringen van 55 miljoen euro voor de komende vijf jaar. De voornemens en opgaven uit het collegeprogramma "Bijzonder Boskoop 2006-2010" zijn bestuurlijk gezien nagenoeg volledig gerealiseerd. Daar bovenop zijn de afgelopen vier jaar ook een groot aantal werkzaamheden gerealiseerd die noodzakelijk waren door actuele ontwikkelingen: onder meer het zorgen voor een inkoopbeleid, ontwikkelen van een gebiedsvisie voor het Zwarte Pad, het ontwikkelen van een Intergemeentelijke StructuurVisie en regionalisering van de brandweer. Dit alles ondanks een bijzonder roerige periode waarin Boskoop de artikel-12 status achter zich wilde laten en waarin sprake was van een afgebroken gemeentelijke herindeling met Rijnwoude. De begroting voor het jaar 2010 gaat politiek-bestuurlijk gezien door de gemeenteraadsverkiezingen alleen over de maanden aan het begin van het jaar en markeert daarmee het einde van de collegeperiode. De begroting gaat wel alvast in op de toekomst richting 2020, omdat daar in de afgelopen periode nadrukkelijk over nagedacht is door de gemeenteraad en met inwoners van Boskoop. De precieze richting wordt echter bepaald door de nieuwe gemeenteraad ná de verkiezingen in maart 2010.


---

Voor vragen kunt u terecht bij de communicatieadviseurs: Kees Verkade: tel. 0172-219558, kverkade@boskoop.nl Caroline Weber of 0172-219553, 06-30789259, cweber@boskoop.nl