Gemeente Dongeradeel


Kwijtschelding belastingen geautomatiseerd

De gemeente Dongeradeel heeft besloten om met behulp van de geautomatiseerde toets kwijtschelding te toetsen of u in aanmerking komt voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Iedereen die vorig jaar volledige kwijtschelding heeft gehad, krijgt een brief. Bij de brief zit een formulier waarin u kunt aangeven of u instemt met de geautomatiseerde toets kwijtschelding.

Wat is de geautomatiseerde toets kwijtschelding? Bij de geautomatiseerde toets kwijtschelding, worden uw gegevens vergeleken met de gegevens van de gemeentelijke belastingdienst, het UWV, de Belastingdienst en de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Op deze manier kan snel worden bepaald of u voor kwijtschelding in aanmerking komt.

Wat betekent dit voor u?
Als u op basis van de geautomatiseerde toets kwijtschelding ontvangt, dan wordt u per brief hierover tijdig geïnformeerd. U hoeft dan niet meer op de 'oude' manier kwijtschelding aan te vragen. En dus ook niet alle benodigde papieren aan de gemeente voor te leggen. Dit betekent dat de administratieve lasten voor u flink verminderen.

Als u op basis van de geautomatiseerde toets geen kwijtschelding ontvangt, dan kunt u nog steeds op de `oude' manier kwijtschelding aanvragen.

De toetsing is alleen mogelijk voor wie vorig jaar volledige kwijtschelding heeft gehad. Doet u voor het eerst een aanvraag, of is uw aanvraag vorig jaar afgewezen, dan moet u op de 'oude' manier de kwijtschelding aanvragen.

Wat moet u doen?
Voorlopig hoeft u geen actie te ondernemen. Wij sturen iedereen die in 2009 volledige kwijtschelding heeft gekregen uiterlijk 30 november 2009 een brief.

Privacy
Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens, moet u door de gemeente Dongeradeel worden geïnformeerd over de geautomatiseerde toets kwijtschelding. Ook moet u toestemming geven om geautomatiseerd getoetst te worden.

Informatie
Als u vragen heeft over de geautomatiseerde toets kwijtschelding, dan kunt u bellen met de heer H. van't Zand op (0519) 298 830.