Politie Drenthe

Onderzoek dode vrouw Meppel

Informatie overzicht

In de nacht van maandag 15 juni op dinsdag 16 juni 2009 werd een 88-jarige vrouw levenloos, deels vastgebonden en ontkleed, aangetroffen in haar kamer in een woon- en zorgcentrum aan de Reestlaan in Meppel. Sindsdien doet de politie onderzoek. Zo hebben we onder meer buurtonderzoek en technisch onderzoek verricht, zijn tientallen mensen als getuige gehoord, hebben we 21.000 flyers huis aan huis verspreid en is het publiek om hulp gevraagd in de uitzending van Opsporing Verzocht. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de dader.

Reconstructie

De dader heeft diverse sporen achtergelaten. In de uitzending van 20 oktober van Opsporing Verzocht is een reconstructie getoond en is opnieuw de hulp van het publiek ingeschakeld om deze zaak op te lossen.

Film reconstructie

Fiets

In de buurt van het zorgcentrum is een fiets gevonden die zeer waarschijnlijk is gebruikt door de dader. Het betreft een Batavus Barcelona uit 1997, met serienummer 7172622. Op de fiets zit een Axaslot met nummer H256940. Verder heeft de fiets een aantal gebreken, waaronder een beschadiging aan de linker remhendel en een kapot achterlicht. Opvallend is ook dat de rechtertrapper méér afgesleten is dan de linker. Om het achterwiel zit een niet originele achterband van het merk Gazelle.

Fiets

Schoen

Op het raamkozijn is een schoenspoor aangetroffen dat overeenkomt met schoensporen in de buurt van de gevonden fiets. De fiets en schoensporen zijn op dit moment belangrijke aanknopingspunten. De dader heeft afdrukken achtergelaten van een bepaald type Nike-schoen, de Nike Court Tradition II. Een schoen die in verschillende uitvoeringen en kleuren voorkomt. De schoen is vermoedelijk nog niet veel gedragen.

Sticker

Tape

De tape waarmee de vrouw is vastgebonden is een lichtbruine tape met een speciaal soort gegolfde rand. Door die rand is het mogelijk een stuk van de tape af te scheuren zonder een schaar te gebruiken.

Trapper

Getuigenoproep

In de uitzending van Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan een getuige die op 16 juni, de dag van de moord, bij de afzetting zou zijn geweest bij de Reestlaan. De identiteit van deze getuige is inmiddels bekend bij de politie. Hij zal nader worden gehoord als getuige in deze zaak.

Wij vragen u:


- Wie is in de ochtend van dinsdag 16 juni, tussen 24.00 uur en 06.00 uur in de buurt van de Reestlaan of het station in Meppel iets opgevallen? Of in de dagen voorafgaand aan de moord?
- Wie herkent de fiets of kent iemand die zo'n fiets in zijn bezit heeft gehad? Eventueel in combinatie met de speciale lichtbruine tape en de Nike Court Tradition 2 schoenen?

- Wie heeft in het algemeen informatie over deze zaak en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?

Contact opnemen

Mogelijk heeft u informatie die ons kan helpen bij dit onderzoek. Neem dan contact op met het onderzoeksteam via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, belt u dan naar Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Eerdere actuele berichten over deze zaak op onze website:

19-10-2009 Hoofdofficier van Justitie looft beloning uit in zaak dode vrouw Meppel
13-10-2009 Onderzoek dode vrouw Meppel in Opsporing Verzocht 22-09-2009 Dinsdag
17-09-2009 Wie herkent fiets in onderzoek dode vrouw Meppel 16-09-2009 Woensdag
11-09-2009 Onderzoeksresultaten dode vrouw Reestlaan 16-06-2009 Politie start onderzoek na vondst dode vrouw


* Naar boven

Laatst gewijzigd 28-10-2009 11:40 | © Politie Drenthe | Privacy | Selecteer een korps:
Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
vts Politie Nederland
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties