Provincie Flevoland

Creatief Flevolands evenement goed bezocht

Het creatieve evenement te Almere dat de Provincie Flevoland op maandag 26 oktober heeft georganiseerd is druk bezocht. In totaal hebben zo'n 75 ondernemers van binnen en buiten de provincie kennis gemaakt met de creatief zakelijke dienstverlening, media, entertainment en de kunsten in Flevoland.

Het evenement vond plaats in de Brandboxx in Almere en is onderdeel van de gebiedspromotie- campagne `Flevoland omdat je wilt groeien'. Door middel van deze campagne probeert de provincie ondernemers van het vaste land kennis te laten maken met het Flevolandse
ondernemersklimaat. Het jaar 2009 is uitgeroepen tot het jaar van de creativiteit. Reden om deze keer de creatieve sector uit te nodigen voor een bezoek aan Almere; het centrum van de Flevolandse creatieve industrie. De Flevolandse gedeputeerde Andries Greiner en de Almeerse wethouder Martine Visser openden het creatieve evenement.

Ondernemersklimaat

Het ondernemersklimaat in Flevoland is gunstig: er is letterlijk en figuurlijk ruimte om te ondernemen, er is een enorm gemotiveerd arbeidspotentieel en de centrale ligging creëert zeer goede afzetmogelijkheden. De aanwezige ondernemers uit Flevoland konden dit beamen, ondernemers van buiten Flevoland hebben kennis gemaakt met een provincie die letterlijk en figuurlijk alle ruimte biedt om creatief te ondernemen.

Flevoland

Andries Greiner, gedeputeerde Economische Zaken Flevoland, stelde dat creativiteit om Flevoland zich al sterk heeft ontwikkeld en iets toe weet te voegen aan het ondernemersklimaat in de provincie. `Hoewel we in absolute cijfers de regio Amsterdam voor ons moeten dulden, presteert bijvoorbeeld Almere op het creatieve vlak procentueel gezien beter dan Amsterdam en dat is bemoedigend!'

Almere

Wethouder Martine Visser geeft aan dat de ontwikkeling van de New Town Almere vanzelf veel ruimte biedt voor nieuwe creatieve en culturele ontwikkelingen en dat het klimaat in Almere juist nu al zeer open is voor nieuwe ontwikkelingen. "Zo is de afgelopen 11 jaar de werkgelegenheid in de creatieve industrie in Almere toegenomen met 8,3% per jaar. Met name de werkgelegenheid in de creatief zakelijke dienstverlening zorgde voor deze werkgelegenheidsstijging. Elke euro productie door creatieve sectoren levert 45 tot 50 eurocent op voor andere sectoren. Dat zegt al genoeg over de economische toegevoegde waarde van deze sector" verduidelijkt wethouder Visser.