Politie Drenthe

58 tips na uitzending Opsporing verzocht over onderzoek meppel

Meppel, 28-10-2009

De politie heeft sinds de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 20 oktober maar liefst 58 tips binnengekregen.In de uitzending hebben we onder meer aandacht besteed aan een getuige die op 16 juni, de dag van de moord, bij de afzetting aan de Reestlaan is gezien. De identiteit van deze getuige is inmiddels bij ons bekend. De man zal nader worden gehoord als getuige in deze zaak.

Natrekken van de tips
Een deel van de tips bevestigt datgene wat al bekend was bij het onderzoeksteam. Deze bevestiging is goed om te hebben, dan weten we dat we op het juiste spoor zitten. Op het andere deel van de tips wordt nader onderzoek verricht door het team. We zijn dankbaar dat veel mensen de moeite hebben genomen om hun tips door te bellen. We zetten alles op alles om de dader te pakken, aldus teamleider Henk Deekens.

Over het onderzoek
In de nacht van maandag 15 juni op dinsdag 16 juni 2009 werd een 88-jarige vrouw levenloos, deels vastgebonden en ontkleed, aangetroffen in haar kamer in een woon- en zorgcentrum aan de Reestlaan in Meppel. Sindsdien doet de politie onderzoek. Zo hebben we onder meer buurtonderzoek en technisch onderzoek verricht, zijn tientallen mensen als getuige gehoord, hebben we 21.000 flyers huis aan huis verspreid en is het publiek om hulp gevraagd in de uitzending van Opsporing Verzocht. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de dader.

Tips?
Mogelijk heeft u informatie die ons kan helpen bij dit onderzoek. Neem dan contact op met het onderzoeksteam via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, belt u dan naar Meld Misdaad Anoniem,
telefoonnummer 0800-7000.

Bestemd voor de media:

Wilt u meer informatie over dit bericht dan kunt u tot woensdag 28 oktober 15.30 uur bellen met tel. 06-52528533.