Politie Groningen

Woensdag 28 oktober 2009

Provincie Groningen, 28-10-2009

Uithuizen: politie houdt jongen aan na steekincident

De politie heeft dinsdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij een steekincident. De politie werd gewaarschuwd door het slachtoffer, ook een 16-jarige jongen uit Uithuizen. De jongen had vlakbij het Arp Schnitgerhof in Uithuizen ruzie gekregen met de verdachte. Hierop werd hij meerdere keren gestoken. Het slachtoffer werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. De politie wist na een korte zoektocht de verdachte op te sporen en in te rekenen. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Groningen: fietser botst tegen bromfietser

Een 51-jarige fietser uit Zuidhorn is dinsdagmiddag gewond geraakt op het fietspad langs de N355 bij Groningen. De Zuidhorner haalde een voorganger in toen uit tegenover gestelde richting een bromfietser aan kwam rijden. Beide bestuurders konden elkaar niet mee ontwijken en botsten tegen elkaar aan. De 51-jarige man is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: automobilist ziet fietsster over het hoofd

Een 41-jarige vrouw uit Stadskanaal is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. De vrouw fietste vanaf de Handelskade richting de Stationsstraat toen een 48-jarige automobilist uit Stadskanaal op diezelfde kruising afsloeg. Hij zag haar bij de verkeersbeweging over het hoofd en reed haar aan. De fietsster is met een hoofdwond en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapport gemaakt.

Groningen: automobilist bezit geen rijbewijs

De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed met zijn auto door de Kleine Pelsterstraat en maakte hiermee onnodig veel lawaai. Agenten spraken hem daarop aan en vroegen hem om zijn rijbewijs te tonen. Die bleek hij niet te hebben. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Ter Apel: bestuurder onder invloed

De politie heeft dinsdagnacht op de Vijverstraat in Ter Apel een
38-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man werd bij een verkeerscontrole langs de kant van de weg gezet. Uit de blaastest die de bestuurder moest doen, bleek dat de Ter Apeler alcohol had genuttigd voordat hij in zijn voertuig was gestapt. Op het politiebureau werd duidelijk dat hij ruim één promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: reiziger zorgt voor overlast

Een 29-jarige Groninger is dinsdagmorgen op het hoofdstation in zijn woonplaats aangehouden. De Stadjer schreeuwde en beledigde treinreizigers en treinpersoneel. Een NS-medewerker sprak de man hierop aan en werd in het gezicht gespuugd. Ook bedreigde de verdachte de man en twee collegas met de dood. Hierop werd assistentie gevraagd van de politie. De Groninger werd aangehouden en is verhoord.

Musselkanaal: onderzoek naar zwaargewonde man stopgezet

De Groningse politie heeft vandaag het onderzoek naar de man, die dinsdagavond 6 oktober in een auto aan het Tweede Boerendiep in Musselkanaal zwaar gewond werd aangetroffen, stopgezet. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Emmen, gaf te kennen dat hij geen aangifte wilde doen. Ook wilde hij niet aan het onderzoek meewerken. In overleg met het Openbaar Ministerie is daarom besloten het onderzoek stop te zetten. Het slachtoffer ligt nog wel in het ziekenhuis.

Nieuwe Pekela: verkeerscontrole leidt tot twintig boetes

De politie heeft dinsdagochtend op de parkeerplaats Holland March langs de Provincialeweg N366 in Nieuwe Pekela een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de N366 te Nieuwe Pekela. De politie deelde hierbij twintig bekeuringen uit. Er werd onder meer bekeurd voor: geen kentekenbewijs tonen (5x), geen rijbewijs tonen (2x), geen mislampen voeren (2x), ruitenwisser defect (2x) en diverse andere overtredingen. De controle werd uitgevoerd door achttien agenten. De politie verricht dergelijke controles om de verkeersveiligheid te verbeteren. In Nieuwe Pekela werden vooral personenautos (met aanhangwagen), taxis en bedrijfswagens gecontroleerd.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Donderdag controleert de politie op de volgende plaatsen:


- Provincialeweg N366, Veendam - Stadskanaal, snelheidscontrole


- Rijksweg N33 autosnelweg A7, snelheidscontrole


- Garmerwolde eo, bromfietscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen op snelheid:


- Ten Post, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen:
1333, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Vierhuizen, Provinciale N388: aantal geregistreerde voertuigen: 393, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Baflo, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 403, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Blijham, Oosteinde: aantal geregistreerde voertuigen: 1977, aantal overtredingen: 547, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.