Bestuurs- en directiewisseling SEO Economisch Onderzoek

28/10/2009 10:48

SEO Amsterdam Economics

Jacques Schraven nieuwe bestuursvoorzitter

SEO Economisch Onderzoek

Jacques Schraven neemt in november 2009 de voorzittershamer over van Hans Verkoren in het bestuur van SEO Economisch Onderzoek. De heer Schraven is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Corus Nederland en director bij Tata Steel Ltd en was voorzitter van VNO NCW en president-directeur van Shell Nederland.

De heer Verkoren (voormalig lid Raad van Bestuur ING Groep/Global Head ING Direct) was bijna 14 jaar bestuursvoorzitter. In deze tijd is SEO Economisch Onderzoek uitgegroeid tot een gezaghebbend bureau dat tegen markttarieven onderzoek verricht voor klanten, zoals ministeries, bedrijven en instellingen in de non-profit sfeer, nationaal en internationaal.

Verder verwelkomen wij Wim Boonstra (chief economist RaboBank) als nieuw bestuurslid. De heer Boonstra neemt de plaats in van prof. dr. Eric Fischer (voormalig voorzitter van het Verbond van Verzekeraars) in, die 9 jaar als bestuurlid actief is geweest. Tevens is Hankie van Baasbank (directeur van de Kamer van Koophandel Amsterdam) teruggetreden als lid van het bestuur.

Barbara Baarsma algemeen directeur SEO

Tegelijk met de wisseling van de voorzitters zal ook een directie-wisseling plaatshebben. Prof. dr. Barbara Baarsma volgt prof. dr. Jules Theeuwes op als algemeen directeur. Mevrouw Baarsma is momenteel directeur van SEO. De heer Theeuwes blijft aan SEO verbonden als wetenschappelijk directeur. Verder is de directie van SEO versterkt met prof. dr. Carl Koopmans, die 1 september is aangetreden als onderzoeksdirecteur.

SEO bestaat dit jaar 60 jaar

Dit jaar bestaat SEO Economisch Onderzoek 60 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een congres over de "Kosten en baten van beleid". Voor inschrijven en informatie zie: http://www.seo.nl/nl/organisatie/jubileumcongres.html

Overige informatie:

SEO Economisch Onderzoek is in 1949 vanuit de Economische Faculteit van de Universiteit van Amsterdam opgericht, om het doen van toegepast onderzoek te stimuleren. Sinds de jaren tachtig is SEO Economisch Onderzoek een van de universiteit onafhankelijke stichting, al blijven de banden met de wetenschap nauw. Voor verder informatie zie: http://www.seo.nl/

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.seo.nl