Gemeente Enschede

TOS biedt werkzoekenden kans van reservebank te komen

Première `TOS scoort met werk'

Woensdag 28 oktober 2009, vindt tijdens een lunchbijeenkomst van de Twentse Ondernemers Societeit in de Grolsch Veste in Enschede, de première plaats van de film `TOS scoort met Werk'. Myra Koomen, wethouder Werk en Inkomen en de directie van het Werkplein Enschede willen TOS-leden stimuleren om als werkgever werkzoekenden een kans te geven. Door ze van de reservebank te halen geven werkgevers hen de kans te laten zien wat ze kunnen als werknemer.

Boodschap film
Met deze film `TOS scoort met werk' waarin Steve McClaren een rol speelt, komen werkgevers aan het woord die goede ervaringen hebben met de bemiddeling door het Werkplein. De gedachte is dat de vergrijzing binnen enkele jaren zal leiden tot een grote vervangingsvraag op de arbeidsmarkt. Door nu als ondernemers en overheid gezamenlijk te investeren in mensen zonder werk nemen hun kansen op de arbeidsmarkt toe en wordt voorkomen dat over enkele jaren krapte op de arbeidsmarkt ontstaat. Tijdens de TOS-lunch wordt de aftrap verricht en worden de TOS-leden geïnformeerd over de stimuleringsmaatregelen die vanuit het Werkplein worden geboden.

Scoren in de wijk en met werk
`Scoren met werk: iedereen in de basis' is één van de projecten van `Scoren in de Wijk'. FC Twente, Woningcorporatie Domijn, gemeente Enschede en Werkplein Enschede / Haaksbergen werken nauw samen om werkzoekenden en (langdurig) werklozen aan een baan te helpen. Het driejarige project `Scoren met Werk' verloopt tot op heden goed. In 2008 startte dit project met twintig werkzoekenden uit de wijk Twekkelerveld. Ruim de helft van deze groep projectdeelnemers heeft aan dit project een baan overgehouden.
Dit jaar wordt de TOS dus meer betrokken, onder de naam `TOS scoort met Werk'.

Werkplein
Werkplein Enschede weet wat werkgevers willen en kan en wil hen daarbij optimaal helpen en faciliteren. Om de voordelen van het aannemen van mensen via het Werkplein te onderstrepen en het contact makkelijk te maken is Pieter Jan Roetenberg, één van de accountmanagers, aangesteld als contactpersoon voor de TOS-leden.

Geplaatst: 28 oktober 2009.

28 oktober 2009