Bartels Advocaten steunt Drive Against Malaria

28/10/2009 10:25

FMB Uitgevers

De advocaat Dion Bartels beloofde afgelopen vrijdag 23 oktober tijdens een uitzending van het EO-radioprogramma Dit is de Dag aan stichting Drive Against Malaria van Julia Samuël (ex-Veronica presentatrice) een donatie van 10,- euro voor elke nieuwe DSB- of AFAB-klant.

Zowel Samuel als Bartels waren te gast in de dagelijkse talkshow op radio-1. Bartels om te vertellen over de talloze klachten die zijn kantoor ontvangt over de Amersfoortse kredietverstrekker AFAB en Samuël om te vertellen over haar nieuwe boek Niemand weet waar ik ben, dat het verhaal vertelt over haar strijd tegen malaria in Afrika. Volgens Samuël is er slechts 85 cent nodig om een malariapatiënt van medicijnen te voorzien en daarmee een leven te redden. Daarbij vergeleken zijn de bedragen die in de financiële wereld omgaan enorm. Samuël: "Ik wilde dat ik hier onder tafel zat om die geldstroom op te vangen."

In reactie op Samuëls verhaal beloofde Bartels spontaan - zonder overleg met zijn eigen kantoor - tien euro voor de strijd tegen malaria over te maken voor elke nieuwe klant van DSB of AFAB die zich aanmeld bij zijn advocatenbureau. Bartels heeft op dit moment driehonderd klanten verzameld.

Naar alle waarschijnlijkheid zal deze klantenkring alleen maar groeien omdat Bartels Advocaten de betrokken groepen van belangenbehartigers in de zaak DSB en AFAB heeft uitgenodigd voor een gesprek op vrijdag 30 oktober a.s. op haar kantoor te Zeist. In dit gesprek wil Bartels Advocaten de mogelijkheden tot samenwerking en krachtenbundeling onderzoeken in het belang van de ruim 350.000 gedupeerden.

Na een donatie van Land Rover Nederland van 50.000,- euro kan Julia Samuel met haar stichting Drive Against Malaria dus opnieuw rekenen op een flinke financiële injectie. Ook de consument levert met de koop van Niemand weet waar ik ben een bijdrage; FMB uitgevers beloofde een groot deel van de opbrengst van het boek aan de stichting. Wordt Niemand weet waar ik ben gekocht via de site www.youbedo.com dan kan 10% van het aankoopbedrag gratis worden gedoneerd aan Drive Against Malaria.

FMB uitgevers bereidt een tweede druk voor.