Gemeente Almere

Archeologietentoonstelling Eet Smakelijk! in Kunstlokaal


21-10-2009

Banier van de archeologietentoonstelling met kleurige archeologische vondsten, kruiden en ingredienten. Op woensdag 28 oktober wordt om
16.00 uur de archeologietentoonstelling Eet Smakelijk! 10.000 jaar eten in Almere geopend in het Kunstlokaal Almere NS Muziekwijk. U bent van harte uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn. Na de opening is de archeologietentoonstelling te zien in het Kunstlokaal tot 4 januari 2010.

Reizende expositie
De tentoonstelling Eet Smakelijk! is de derde expositie van Bureau Archeologie van de gemeente Almere die de bijzondere archeologie van Almere belicht.
Om zo veel mogelijk Almeerders, jong en oud, in hun eigen omgeving kennis te laten maken met tienduizend jaar eten in Almere, is gekozen voor een expositie in reizende vorm.

Eten door de eeuwen heen
Eet Smakelijk! gaat over eten door de eeuwen heen. In de tentoonstelling wordt expliciet de link gelegd tussen het verre verleden van Almere en onze hedendaagse, multiculturele stad. Het vertelt over de Steentijd van de jagers en verzamelaars vanaf zo'n
10.000 jaar geleden en over de Zuiderzeetijd toen er schepen voeren over wat nu Almere is. Wat werd er gegeten, hoe kom je aan je maaltijd en hoe kun je eten bewaren?

Kom langs en doe mee!
Tussen 28 oktober 2009 en 4 januari 2010 is de tentoonstelling te zien in het Kunstlokaal Almere NS Muziekwijk, Strawinskypad 100, 1323 PZ Almere.
De tentoonstelling is te bezoeken op werkdagen van 13.00 tot 17.30 uur. Op woensdagmiddagen en in de vakanties tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er kinderactiviteiten. Let op: vanwege een verbouwing aan de kachel is het mogelijk dat het Kunstlokaal een paar dagen gesloten is gedurende deze periode.

Educatieve bezoeken met een groep of met een klas Voor een gratis introductie op de tentoonstelling, kunt u zich met uw groep aanmelden bij Bureau Archeologie, Annemarie Pothaar, beleidsadviseur Publieksbereik 036-5399020 of apothaar@almere.nl, onder vermelding van uw contactgegevens. Bij uw aanmelding krijgt u tips en praktische informatie die u nodig heeft voor uw verder zelfstandig uit te voeren bezoek. In overleg met u verzorgen wij een maatwerk programma.

Voor meer informatie kunt ook u terecht op www.almere2018.eu knop Kunstlokaal, menu Agenda.

De tentoonstelling Eet Smakelijk! 10.000 jaar eten is uitgevoerd door Schaalwerk 3D Producties Utrecht en Weleer Erfgoedcommunicatie Amsterdam, in opdracht van Bureau Archeologie gemeente Almere.