RTL Group

Nicolette Van Dam in actie met De Grote Woonwens bij RTL 4

Nicolette van Dam komt vanaf woensdag 28 oktober in actie bij RTL 4 met De Grote Woonwens. Samen met een installatie/technisch vakteam verrast zij mensen, die zich in een uitzichtloze en hachelijke woon- of werksituatie bevinden, met een aantal broodnodige aanpassingen in hun huis of bedrijf.

Wegens geldgebrek, persoonlijke of gezondheidsredenen zijn de wanhopige kandidaten niet in staat om hun woonhuis of bedrijfspand grondig op te knappen naar hun persoonlijke behoeftes. Het vakteam van De Grote Woonwens, bestaande uit Jeroen, Marc en Martine zorgt er voor dat de huizen en gebouwen volledig worden aangepast wat betreft comfort, veiligheid en energiebesparing. Tevens worden de nieuwste technische snufjes en hoogstandjes geïnstalleerd. Daarnaast zal waar nodig een aantal kleine verbouwingen in de woning en aanpassingen in het interieur plaatsvinden.

Tijdens deze grote opknapbeurt krijgen de hoofdpersonen tijdelijk elders onderdak. Ze worden compleet in het ongewisse gelaten en moeten geduldig afwachten hoe het verloopt in hun huis. Tussendoor krijgen ze mondjesmaat bericht over de voortgang en vangen af en toe een blik op van de problemen die het vakteam tegenkomt. Na twee weken in spanning te hebben gezeten, volgt de ontknoping en breekt een emotioneel moment aan: een langgekoesterde grote woonwens gaat in vervulling. En dit alles dankzij die ene briefschrijver, die aan het eind van het programma wordt onthuld.

De eerste uitzending draait om de alleenstaande moeder Jeanette en haar vier kinderen. Zij heeft het erg moeilijk gehad in haar leven en woont met haar kroost in een simpel rijtjeshuis in Lutjebroek, een woning met zeer veel gebreken. Haar oudste zoon slaapt zelfs, wegens ruimtegebrek, in een kleine inloopkast op de gang met bakstenenmuren en een gat waardoor je naar buiten kan kijken. Er is geen verwarming op de slaapkamers en tóch ligt er elke maand een torenhoge energierekening op de deurmat. Briefschrijfster Jaqueline is bang dat als er geen hulp wordt geboden, het huis van haar tweelingzus Jeanette onbewoonbaar wordt verklaard en Jeanette met haar kinderen op straat komt te staan. Nicolette en haar vakteam gaan in deze eerste uitzending van 'De Grote Woonwens' naar Lutjebroek om te kijken wat ze kunnen doen voor deze familie.

De Grote Woonwens is een programma dat draait om de emotie van de mensen die de wanhoop nabij zijn, omdat zij in een hopeloze woonsituatie zitten. Zonder hulp van het vakteam kan hun grote woonwens niet uitkomen en zal hun leef- en woonsituatie verslechteren. Installatie van nieuwe apparatuur en techniek kan een grote bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van hun woon- en werksituatie.

Uitzending RTL 4, vanaf woensdag 28 oktober, tussen 20.30 uur en 21.30 uur. Acht afleveringen

Website: rtl.nl/degrotewoonwens

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Eva Peters, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 6718971 of eva.peters@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.