Hogeschool Windesheim

Persbericht, 14 oktober 2009

Op woensdag 28 oktober 2009 organiseren de Opleidingen Speciale Onderwijszorg (OSO) van Windesheim in Zwolle voor de derde keer de Vlootschouw. Tijdens dit symposium presenteren drie afgestudeerde studenten uit het studiejaar 2008 â 2009 hun praktijkonderzoeken. De Vlootschouw is bedoeld voor studenten, oud-studenten en docenten van Windesheim OSO en belangstellenden uit het onderwijs.

De Vlootschouw laat zien hoe praktijkonderzoek uitgevoerd kan worden. De onderwerpen zijn actueel en belangrijk voor het onderwijs. Een feit dat ook de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers erkent. Dat blijkt uit haar toekenning van de scriptieprijs 2008 voor het onderzoek âEen oorlog met alleen winnaars (RALFI WAR methode)â van Iris Kok & Marjolein Verbeek, een bijdrage uit de Vlootschouw 2008.

Aan het eind van de Vlootschouw 2009 krijgt de student met het beste praktijkonderzoek van het studiejaar 2008 â 2009 een prijs, in de vorm van trofee. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het onderwijs, docenten en een oud-student, bepaalt wie de winnaar wordt. Daarnaast mag het aanwezige publiek een publieksprijs toekennen aan een van de drie studenten, die hun onderzoek die dag hebben gepresenteerd.

Aanmelding
Deelnemers kunnen zich tot en met 21 oktober 2009 aanmelden via de website www.oso-windesheim.nl. Ook is op deze website meer informatie over Windesheim OSO te vinden.