Gemeente Hulst


Persbericht - 23.10.2009

Rioolwerken binnenstad - nieuwe planning

In de Hulster binnenstad moet een gedeelte van de riolering worden vernieuwd. Het betreft de riolering in de Tuinstraat (deels), Paardenmarkt (deels), Asschepoort, Lange Bellingstraat, Korte Bellingstraat, en het Princebolwerk. Deze werkzaamheden waren vooralsnog gepland in de periode van 26 oktober tot en met 29 januari 2010. Deze planning is echter aangepast.

Nutsbedrijf DELTA N.V. heeft aangegeven ter plaatse tevens verouderde water- en gasleidingen te willen vernieuwen. Helaas kunnen deze werkzaamheden uit praktisch oogpunt niet tegelijkertijd met de geplande rioolwerken worden uitgevoerd. De waterleiding dient bovendien over het gehele traject in één keer te worden aangelegd en getest. Dit kan niet worden gecombineerd met de gefaseerde aanleg van de riolering.

Besloten is om een groot deel van werkzaamheden van DELTA N.V. voorafgaand aan de werkzaamheden van de riolering uit te voeren. Het traject Tuinstraat Paardenmarkt - Lange Bellingstraat wordt uitgevoerd in de periode van maandag 2 november tot en met 18 december 2009. De overlast blijft voornamelijk beperkt tot het trottoir. Doch op bepaalde plaatsen wordt ook deels onder het wegdek gewerkt. Dit geldt voor het gedeelte van de Paardenmarkt gelegen tussen de Asschepoort en de Paardenmarkt nr. 20. Dat gedeelte is vanaf 9 tot en met 13 november 2009 voor het verkeer afgesloten. Het verkeer wordt in die week ter plaatse omgeleid.
Daarnaast moet op een tweetal locatie de leiding de weg oversteken. Op die momenten geldt een wegafsluiting van circa een halve dag.

Tijdens de kerstvakantie (19 december 2009 t/m 3 januari 2010) vinden er geen werkzaamheden plaats.

DELTA N.V. vervangt in de maand januari 2010 nog de gasleiding in de Korte Bellingstraat. Deze werkzaamheden beperken zich tot het trottoir.

Op maandag 4 januari 2010 starten de geplande rioleringswerkzaamheden. Deze werken worden fasegewijs uitgevoerd. De verschillende fasen treft u op bijgaande situatietekening aan. Over de exacte startdatum en verkeersmaatregelen wordt u per fase geïnformeerd. Het streven is om het totale werk in de 2e helft van de maand maart 2010 af te ronden.
---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl