Gemeente Hoogeveen

Hoofdletter H de grond in

Burgemeester Helmer Koetje, wethouder Betty Poutsma en voorzitter Kees Raven van de Stichting Centrummanagement Hoogeveen planten maandag 26 oktober samen met CDA-Tweede-Kamerlid Jan Mastwijk uit Hoogeveen bloembollen in het perk op het Raadhuisplein in Hoogeveen. Dat gebeurt omstreeks 11.45 uur. Aansluitend planten medewerkers van de gemeente de rest van de bollen.

De bloembollen worden geplant in de vorm van het marketinglogo van Hoogeveen, een reusachtige blauwe H met een afmeting van 5 bij 7,5 meter. In totaal gaan er 24.000 blauwe druifjes (Muscari) de grond in.

Bloembollenplantmaand

De bijzondere bloembolbeplanting is een initiatief van de Stichting Internationaal Bloembollen Centrum in Hillegom die dit jaar voor het eerst 'Oktober, Nationale Bloembollenplantmaand' organiseert om aandacht te vragen voor het plantmoment van bloembollen die in de lente bloeien.

In de provincie Drenthe is de gemeente Hoogeveen gekozen om het bloembollencadeau in ontvangst te nemen. Er gaan nu blauwe druifjes de grond die in maart en april 2010 voor een bruisende, blauwe bloemenzee zorgen. Behalve Hoogeveen worden er ook grootschalige beplantingen gedaan in Wassenaar, Haarlem, Venlo en Almere.

Afzender: College van B&W