Gemeente Coevorden

Denk Vooruit-campagne 2009

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) voert van 26 oktober tot en met 6 december 2009 de "Denk Vooruit-campagne". In deze campagne, die in het najaar veel aandacht krijgt via radio- en TV-commercials, banners e.d., wil het ministerie iedereen ervan bewust maken dat ook in ons land noodsituaties kunnen voorkomen en dat het daarom verstandig is je daarop voor te bereiden.

De gemeente Coevorden ondersteunt deze campagne. Het is belangrijk om voorbereid te zijn als er iets gebeurt waardoor u op uw zelfredzaamheid bent aangewezen. Zo is het altijd goed om te weten wat de beste vluchtroute is, bijvoorbeeld bij brand. Bij u thuis, maar ook op het werk of op een andere plek waar u langere tijd bent.

Andere tips bij een grote brand zijn: - Kunt u niet meer door de rook kijken? Blijf dan laag bij de grond. - Kunt u het gebouw niet meer verlaten? Ga dan voor een raam staan waar de brandweer u kan zien. - Ga nooit terug een brandend gebouw in.

Rookmelders
Voorkomen is beter dan genezen. Om het risico op brand in uw woning terug te brengen kunt u rookmelders aanbrengen. Een klein beginnend brandje kan namelijk in een paar minuten uitgroeien tot een grote brand. Behalve het vuur levert de rook ook gevaar op. Rook is heet, zorgt dat u niets meer ziet en is verstikkend. Rookmelders zijn het aangewezen middel om bijtijds te kunnen vluchten. Met rookmelders wint u extra, waardevolle tijd om te ontsnappen.Op de website www.brandweer.nl kunt u meer lezen over rookmelders.

Wij raden u ook aan om de website www.denkvooruit.nl eens te bezoeken. Daar vindt u meer informatie over en tips voor zelfredzaamheid bij calamiteiten.