Ingezonden persbericht


Dadendrang collega's nekt Renger van der Zande

Renger van der Zande was op weg naar een gigantische stunt in de laatste race van het Formule 3 Euroseries-seizoen, maar werd opnieuw buiten zijn schuld om van de baan gereden. Op een opdrogende baan was de coureur van Motopark de enige op slicks en leek hij op weg naar een sensationele overwinning, tot hij opnieuw een tik kreeg van een collega.

Download hi-res image Renger was na afloop diep teleurgesteld. Deze rit vanaf de twintigste plaats had beloond moeten worden met champagne. "Ik had deze race absoluut gewonnen", begon hij. "Ik was de enige die op slicks was vertrokken en toen de baan nog nat was reed ik heel voorzichtig, maar zodra het opdroogde ging ik echt als een trein. Ik lag op een gegeven moment op de vierde plaats en stoomde hard op weg naar de top-drie, toen Tiago Geronimi uit mijn slipstream kwam en mijn voorwielen eraf reed."

"Dit is zo zonde, het was zo onnodig. Ik kan echter met een goed gevoel op het seizoen terug kijken, want met overwinningen in de Britse F3 en F3 Euroseries mag ik natuurlijk erg tevreden zijn. Ik ga me nu richten op de race in Macau, waar ik ontzettend veel zin in heb. Dat is naast de Masters toch de meest prestigieuze Formule 3-race die er is. Ik kan niet wachten!"