Politie Utrecht
Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 25-10-2009

Insluiper

VIANEN Zaterdagnacht rond 00:45 uur meldde een 24-jarige man uit Vianen dat bij hem in de woning aan de Stammershoefstraat een vreemde man was ingeslopen. De man was de hond even gaan uitlaten en had de deur op een kier laten staan. Bij terugkeer in de woning trof hij een man aan die zich daarop snel uit de voeten maakt. De polite kon op aanwijzing van de melder de verdachte een 41 jarige man uit Utrecht op een plein nabij de woning aanhouden. De man gaf direct aan zich vergist te hebben en geen ruzie te willen. De man werd meegenomen en voorgeleid. Na verhoor kon de man naar huis.

Politieman aangereden

HOUTEN Zaterdagnacht rond 01:05 uur hield de politie een groep van 6 adolescenten (5 jongens, 1 meisje) tussen 18 en 19 jaar uit Houten staande, omdat zij zonder helm op een bromfietsen reden. Tijdens het opnemen van hun gegevens, naderde een jongeman van 17 uit Schalkwijk op een bromfiets. Hij negeerde lichtsignalen en stoptekens en kwam in botsing met een 31-jarige politieman, die licht letsel aan zijn been opliep. De verdachte jongen werd daarop aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag en op verdenking van teveel alcoholconsumptie. De verdachte is meegenomen voor verder onderzoek. Op het bureau blies hij 815 ug/l. De jongen gaf aan de agent niet gezien te hebben.

Ongeval met snorfiets

HOUTEN Zaterdagmiddag rond 15:38 uur raakten een 52-jarige moeder en haar 20-jarige dochter betrokken bij een eenzijdig ongeval. Moeder en dochter reden op een snorfiets over het Parkhout. Het voertuig slipte als gevolg van bladeren op de weg. Twee getuigen een 56-jarig vrouw uit Nieuwegein en een 25-jarige vrouw uit Deventer zagen het ongeval gebeuren, waarschuwden de hulpdiensten en verleenden eerste hulp. De slachtoffers zijn met verschillend letsel aan hoofd, benen en rug overgbracht naar het ziekenhuis.

Verpleegkundige mishandeld en bedreigd

NIEUWEGEIN In het ziekenhuis aan de Koekoekslaan heeft een 17-jarige verdachte uit Nieuwegein een verpleegkundige bedreigd en mishandeld. De jongeman werd binnengebracht voor behandeling aan een hoofdwond. De jongeman vond de behandeling kennelijk niet snel plaatsvinden, waarop de man de behandelend verpleegkundige mondeling bedreigde en wilde aanvliegen. Een collega plaatste zich tussen de verdachte en zijn collega en liep daarop klappen op. Hij liep letsel op aan schouder, bovenarm en een schaafwond op. De verdachte verliet daarop in gezelschap van zijn vermoedelijke ouders het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.