Politie Utrecht

Persbericht Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 25-10-2009

Drugs aangetroffen

MAARSSEN Zaterdagmorgen 24 oktober rond 00:45 uur controleerde de politie een auto aan de Duivenkamp. De drie inzittenden werden gecontroleerd en bij een negentienjarige inzittende uit Utrecht worden in zijn kleding zes kleine hoeveelheden drugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachtee is overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Ongeval met letsel

MAARSSEN Zaterdagmiddag rond 14:45 uur raakte een 32-jarige man uit Weesp met zijn voertuig betrokken bij een eenzijdige aanrijding tegen een boom. Verschillende hulpdiensten kwamen ter plaatse. De man is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsendieven aangehouden

WOERDEN Op zaterdagmiddag 24 oktober rond 15:00 uur ontving de politie een melding van fietsendiefstal van het Stationsplein-Zuid. Aan de hand van het signalement kon de politie verderop op de Voorstraat twee verdachten van 15 jaar uit Heerlen en Woerden aanhouden met de gestolen fiets. De twee verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Verdachte situatie diefstal

MAARSSEN Op zaterdagavond ontving de politie rond 22:43 uur een melding van een verdachte situatie. Aan de Duivenkamp waren twee klikos verplaatst. Erachter werd een onafgesloten scooter geparkeerd, die door een jongeman gepoogd werd mee te nemen. Een buurtbewoner ging daarop achter de man aan. Een andere buurtbewoner vertrouwde het niet en alarmeerde de politie via 112. Op aanwijzing van een getuige kon de politie een 17-jarige jongeman uit Maarssen aanhouden. De jongeman is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Vechtpartij

MONTFOORT Zondagmorgen rond 02:44 uur ontving de politie melding van een vechtpartij aan de Heiligenlevenstraat. Ter plaatse leken twee 22-jarige verdachten een 20-jarige melder te hebben geslagen. De verklaringen waren dusdanig onduidelijk, dat de politie de twee verdachten heeft aangehouden en voor nader onderzoek heeft overgebracht naar het bureau.

Overlastplegers aangehouden

VREELAND Zondagmorgen rond 02:15 uur ontving de politie een melding van overlastgevende jongeren aan de Breedstraat. Ter plaatse bleek een feest te zijn in het Dorpshuis. Een groep van 10 jongeren tussen de 20 en de 14 jaar was gillend, joelend en schreeuwend door het dorp getrokken, onderweg een spoor van vernielingen aanrichtend aan plantenbakken, terassen en een vuilcontainer. De verdachten (jonge)mannen 5 uit Hilversum, 1 Kortenhoef, 1 Loosdrecht en 1 uit Utrecht zijn voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

Vechtpartij Breedstraat

MAARSSEN - Zondagnacht rond 02:29 uur vond een vechtpartij plaats op de kruising van de Breedstaat. Een grote groep jongens zou met paraplus en stoelen geweld gebruiken tegen twee jongens van 18 en 19 jaar uit Maarssen en Vleuten. De jongens liepen letsel op aan hun hoofd. De jongens legden een verklaring af en gaven een signalement van hun belagers. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden op nummer 0900 8844.