Gemeente Middelburg

Â

Nacht van de nacht

Op zaterdag 24 oktober, bij het einde van de zomertijd, is het voor de vijfde keer de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de donkere nacht.

Onder het motto âRomantiek heeft niet veel licht nodigâ worden op veertien locaties in Zeeland activiteiten georganiseerd voor jong en oud. In Middelburg kun je donker tafelen. Diverse restaurants waaronder Gouden Bock, Desafinado, Kaffee ât Hof en café-restaurant de Vriendschap serveren menuâs waarbij je blind kan proeven, kan genieten van duistere gerechten of juist volledig witte gerechten in spaarzaam verlichte omgeving.

Wandelen

Touristshop organiseert een wandelroute, die begint om 21.30 uur in de Kuiperspoort. De route eindigt op de Markt, waar met helder weer de sterrenkijkers van de sterrenwacht staan opgesteld om te turen naar verre sterrenstelsels.

Workshop nachtfotografie

Bij de Sterrenwacht Philippus Lansbergen aan de Herengracht kan er tussen 19.30 en 22.00 uur door de telescoop naar de maan en sterren worden gekeken, zijn er doorlopend lezingen, is er een workshop nachtfotografie en kan er kennisgemaakt worden met de uitvinding van de telescoop.

Verlichting monumenten uit

Ook de gemeente Middelburg doet mee. De verlichting van de Lange Jan, Kloveniersdoelen en de Middelburgse molens zijn die avond gedoofd. Om in de Nacht van de Nacht extra accent te leggen op het belang van duisternis verzoekt gemeente Middelburg de bedrijven in Middelburg op deze avond reclame- en sierverlichting te doven.

Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenachtmiddelburg.nl of informeer bij Touristshop (0118) 67 43 00.

Â

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl