EMI Music Publishing verwelkomt gezamenlijke verklaring van door directeur Kroes bijeengeroepen online ronde tafel en kondigt verdere stappen aan in verband met representatie van digitale rechten van EMI Music Publishing

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20091020 --

Zoals zich dit in haar pioniersinitiatieven door middel van het paneuropese licentie-lichaam CELAS uit, verbindt EMI Music Publishing zich tot multiterritoriale licentie-oplossingen. EMI Music Publishing verheugt zich te kunnen aankondigen dat zij verdere stappen zal ondernemen voor de uitbreiding van de licentie van haar catalogus voor digitale gebruikers in Europa.

In dit opzicht bevindt EMI Music Publishing zich in een vergevorderd onderhandelingsstadium met SGAE en met SACEM in verband met de representatie van haar digitale rechten. ´s Werelds toonaangevend uitgever van populaire muziekexperts verwacht op korte termijn met beide collectieve ondernemingen contracten te sluiten voor haar Engels-Amerikaanse repertoire, en in het geval van SGAE, voor haar Latijns-Amerikaanse repertoire. Deze overeenkomsten zouden van kracht zijn naast de lange-termijn overeenkomsten die EMS Music Publishing met CELAS heeft

EMI Music Publishing verwelkomt de gezamenlijke verklaring van de online ronde tafel met betrekking tot “Algemene principes voor de online distributie van muziek.” De ronde tafel heeft onderstreept dat het belang van de keuze en competitie de aanspoorders zijn voor verbetering in de licentieverlening voor gebruikers en de representatie voor rechtenbeheerders. Dit betekent een belangrijke stap voorwaarts in de richting van op de markt gebaseerde oplossingen voor de licentieverlening van muziek waarbij klanten baat hebben.

Roger Faxon, president en CEO van MI Music Publishing, verklaarde: “We hebben productieve sessies gehad zowel met SACEM als met SGAE, en ik ben optimistisch dat we spoedig overeenkomsten zullen sluiten. CELAS gaat door met werken aan de uitbreiding van de digitale markt voor onze getalenteerde bezetting van schrijvers en componisten. Ik geloof dat deze nieuwe overeenkomsten, samen met de prestaties van de door Europees directeur Kroes voorgezeten online ronde tafel, een bijdrage zullen leveren voor nog een grote stap voorwaarts op het terrein van de digitale licentieverlening in Europa. Ik ben bijzonder blij dat de ronde tafel het belang van een globale repertoiregegevensbank heeft ingezien als hoeksteen in de ontwikkeling van doeltreffende modellen voor de online licentieverlening van muziek. Ook is het hartsterkend dat de ronde tafel de noodzaak inziet om de piraterij aan te pakken.

Ik dank directeur Kroes voor haar leiderschap en wil haar en haar team feliciteren voor het stimuleren van een constructieve en productieve dialoog onder de aandeelhouders, die zijn vruchten afgeworpen heeft in de gezamenlijke verklaring van de ronde tafel van vandaag.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EMI Music Publishing
Dylan Jones, +1-212-492-1230

djones@emimusicpub.com