Gemeente Barendrecht

Cheque voor Voedselbank Barendrecht

BARENDRECHT (dinsdag 20 oktober 2009) - De Voedselbank Barendrecht heeft van de gemeente een cheque ter waarde van ¤ 1.000 ontvangen. Het bedrag is afkomstig van aannemingsmaatschappij Van Gelder B.V. Vanwege de succesvolle samenwerking met de gemeente bij de wegwerkzaamheden aan de Dierensteinweg eerder dit jaar stelde het bedrijf dit bedrag beschikbaar. De gemeente besloot de cheque uit te reiken aan de Voedselbank, omdat deze financieel een steuntje in de rug kan gebruiken.

De Stichting Voedselbanken Nederland ontvangt geen structurele subsidiestromen. Met name de exploitatiekosten zoals brandstof, verzekeringen, telefoon en kantoorbenodigdheden worden betaald uit giften van particulieren, kerken en het bedrijfsleven. Voor specifieke projecten zoals transportmiddelen, koel-/vries ruimte en dergelijke schrijven zij fondsen aan voor een financiële ondersteuning.

Terechte keuze

De Nederlandse Voedselbank bestaat sinds 2002. De werkzaamheden worden voor 100 procent verricht door vrijwilligers. Hoofddoelstellingen zijn het tegengaan van verspilling van levensmiddelen en van armoede. Wethouder Zuurbier (verkeer en vervoer) onderschrijft het belang van een dergelijk instituut in de samenleving. 'Het motto van het college voor 2009 is 'we doen het samen in Barendrecht'. Als gemeente ondersteunen we graag zaken die voor inwoners van belang zijn. Daarom is onze keuze gevallen op de Voedselbank. Door de inzet van vrijwilligers worden in de regio Rijnmond zo'n 2.000 gezinnen geholpen. Ook het steunpunt Barendrecht draagt daaraan bij met de wekelijkse verdeling van voedselpakketten.' Zuurbier draagt de cheque dan ook graag aan dit steunpunt over.




Gemeente Barendrecht