Ingezonden persbericht


Persbericht

Jabra onthult revolutionair nieuwe headset de Jabra STONE Uniek ontwerp van Jabra STONE is draadloze Earvolution

Delft, 20 oktober 2009 - GN Netcom, wereldleider op het gebied van innovatieve headsetoplossingen, onthult vandaag de nieuwe Jabra STONE. Deze revolutionaire draadloze headset luidt qua design en ontwerp een nieuw tijdperk in en onderscheidt zich op veel fronten van de traditionele Bluetooth® headset.

De Jabra STONE heeft een elegant ontwerp en is amper zichtbaar voor het oog, mede omdat de standaard on-face microfoon keurig is weggewerkt. De Jabra STONE combineert design met functionaliteit en wordt geleverd met een slanke, draadloze oplader die tevens als compacte draagtas kan worden gebruikt. De oplader past in de palm van je hand en door het compacte formaat gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Steek de headset eenvoudig in de oplader en laadt hem op waar en wanneer je maar wilt.

Het aantrekkelijke uiterlijk van de Jabra STONE gaat hand in hand met de nieuwste en meest geavanceerde technologie. De headset bevat onder andere noise cancelling technologie ondanks het feit dat er geen microfoonarm zichtbaar is in het gezicht. De Jabra STONE is de eerste drie weken exclusief beschikbaar via PDAshop (www.pdashop.nl) en BelCompany.

"De Jabra STONE is een van de meest revolutionaire producten die wij ooit hebben gecreëerd. Wij zijn ervan overtuigd dat deze headset de manier waarop consumenten denken over Bluetooth headset voorgoed zal veranderen," zegt Martin Robert Herluf, marketing manager bij GN Netcom. "De unieke vorm gecombineerd met de noise cancellation technologie is dusdanig geavanceerd dat het niet langer meer nodig is om een microfoon in de buurt van de mond te hebben, waardoor het een compleet nieuw concept vormt."

"De Jabra STONE is echt iets heel nieuws en absoluut onderscheidend ten opzichte van andere headsets. Wij zijn zelf erg enthousiast over de headset en trots dat wij deze als exclusieve partner van Jabra in Nederland mogen lanceren," zegt Nico Struijk, directeur van Battrex, exclusieve distributeur van Jabra producten in Nederland.

De bedieningstoetsen op de Jabra STONE zijn zeer discreet weggewerkt, doch gemakkelijk te bedienen. De touch-controlled volumetoetsen zijn vrijwel onzichtbaar op de buitenkant van de headset geplaatst. Gebruikers hoeven enkel en alleen hun vinger naar boven of beneden te laten bewegen om het volume te regelen. Het frame van de headset is afgewerkt met zacht rubber die zorgt voor optimaal comfort en de ultra-zachte oorgel die om de luidspreker is geplaatst biedt een natuurlijk gevoel. De headset is zeer flexibel en daardoor perfect voor elk type oor.

De Jabra STONE is uitgerust met Noise Blackout(TM) Extreme technologie, een nieuwe generatie binnen de noise cancellation technologie die ervoor zorgt dat storende achtergrondgeluiden direct worden geëlimineerd. Deze technologie maakt gebruik van twee microfoons om achtergrondgeluid optimaal en direct te kunnen filteren. Dit biedt gebruikers de perfecte balans tussen de eliminatie van geluid en de levering van natuurlijk stemgeluid.

De belangrijkste specificaties van de Jabra STONE zijn:
· Baandoorbrekend headsetontwerp en -vorm
· Draagbare Jabra STONE oplader maakt het mogelijk om onderweg eenvoudig op te laden en dient tevens als een houder
· Geavanceerde technologie met onder andere Noise Blackout(TM) Extreme
· Bluetooth technologie - gemakkelijk te pairen met Bluetooth 2.1 + EDR & eSCO
· Gesprekstijd: tot maximaal 8 uur

· Stand-by tijd: tot maximaal 12 dagen met de Jabra STONE oplader
· Jabra StatusDisplay(TM) maakt het gemakkelijk om het batterijniveau te controleren en te zien of er verbinding is met Bluetooth
· Verbind zonder enige moeite tegelijkertijd twee Bluetooth apparaten met Multi-use(TM) mogelijkheden
· Touch volume control, aan/uittoetsen, voice dailing (afhankelijk van de telefoon die wordt gebruikt), en het streamen van muziek via mobiele telefoons met A2DP
· Lichtgewicht: slechts 7 gram

· Afmetingen: 58mm x 50,7mm x 24,7mm

· Oplader: USB Micro-B, 5-pin

###

Over GN Netcom
GN Netcom is met het merk Jabra wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve headsetoplossingen. Met ongeveer 1100 medewerkers en verkoopkantoren over de hele wereld ontwikkelt en produceert GN Netcom een uitgebreid aanbod aan draadloze headsets voor mobiele gebruikers, en draadloze en draadgebonden headsets voor zakelijke professionals op kantoor en in Call Centers. GN Netcom´s zakelijke activiteiten omvatten ook original equipment manufacturing (OEM). GN Netcom is onderdeel van GN Store Nord A/S. Voor meer informatie kunt u terecht www.jabra.nl

Battrex BV is binnen Nederland distributeur van Jabra-producten. Voor meer informatie bezoekt u www.battrex.nl

Noot voor redacties

Voor meer informatie (