Gemeente Soest

.



20 oktober 2009

Ontwerp streekplanuitwerking Hart van de Heuvelrug

Op 6 oktober 2009 hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht de Ontwerp streekplanuitwerking Hart van de Heuvelrug I vastgesteld.

De realisering van projecten in het kader van het Programma Hart van de Heuvelrug uit Agenda 2010 vereist een aanpak op maat. Om deze aanpak op maat mogelijk te maken, biedt de Structuurvisie Utrecht 2005-2015 (dit was voor de herziening van de Wet ruimtelijke ordening het Streekplan) de mogelijkheid tot het opstellen van uitwerkingsplannen.

Uitgangspunt is dat tot uitwerking wordt overgegaan op basis van cluster- of realisatie overeenkomsten van groene en rode projecten. De Clusterovereenkomst Soest I is getekend door de gemeenten Soest en Zeist en de provincie.

Deze cluster draagt bij aan een ruimtelijke kwaliteitsverbetering van de betrokken gebieden en aan het realiseren van een deel van de groene corridor (doelsoort edelhert).

In dit cluster zijn opgenomen de oostelijke groene corridor inclusief ecoduct N237 bij Soesterberg, Jessurunkamp, Kodakterrein - 1000-bomenbos, Soesterveen, bedrijventerrein Richelleweg en woningbouwlocatie Apollo-Noord in Soesterberg.

De Ontwerp-streekplanuitwerking heeft slechts betrekking op de stedelijke (rode) projecten Apollo Noord en Bedrijventerrein Richelleweg.

Voor het project Apollo-Noord biedt de Structuurvisie Utrecht 2005-2015 geen rechtstreekse realiseringsmogelijkheid. Het Ontwerp neemt deze belemmering weg en schept daardoor de basis voor een gemeentelijk bestemmingsplan.

Voor het project Richelleweg biedt de structuurvisie wel de mogelijkheid. De uitwerking zorgt voor het sluiten van de rode contour. Deze stedelijke projecten zijn slechts aanvaardbaar wanneer op passende wijze voldoende groene projecten als compensatie worden aangewezen en uitgevoerd. Voor groene projecten is geen streekplanuitwerking nodig. De samenhang tussen de rode en groene projecten is in het ontwerp opgenomen.

Terinzagelegging

De Ontwerp-streekplanuitwerking ligt vanaf dinsdag 20 oktober tot en met maandag 30 november 2009 tijdens kantooruren ter inzage in de bibliotheek van het Provinciehuis Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101 in Utrecht en op het gemeentehuis van Soest.

Het Ontwerp-streekplanuitwerking is vanaf 20 oktober 2009 via deze website te downloaden:

U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader Ontwerp-streekplanuitwerking

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging, kunnen belanghebbenden hun zienswijzen tegen de Ontwerp-streekplanuitwerking bekendmaken:
* schriftelijk: richten aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. mw. B. Ferwerda, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht
* mondeling: voor het mondeling inbrengen van zienswijzen kan gedurende werkdagen telefonisch een afspraak worden gemaakt tot drie werkdagen vóór a¿oop van de terinzageligging, tel. (030) 258 32 51.

Heeft u nog vragen?

Met vragen kunt u terecht bij de heer R. Jonge Poerink, tel. (030) 258 32 51.