Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.50 uur

Utrecht, 20-10-2009

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 oktober een man aangehouden omdat hij onder invloed achter zijn stuur zat.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.55 uur een automobilist over de Einsteindreef rijden. Het viel de agenten op dat de achterbumper van de auto nagenoeg helemaal los hing en bijna over de grond schuurde.

De 40-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet. De Utrechter werd aangesproken en geattendeerd op het feit dat zijn bumper los was. De agenten roken een sterke alcohollucht bij de man. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 525 ug/l uit. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur naar huis gestuurd.

Man beroofd en beschoten

UTRECHT Op de Graadt van Roggenweg vond maandagavond een beroving plaats waarbij een schot werd gelost.

Een 34-jarige man uit Amersfoort stond maandagavond rond 23.55 uur voor een huis aan de Graadt van Roggenweg. De man stond samen met een andere man te wachten op een vriend. Plotseling werd hij belaagd door twee onbekende mannen. De mannen openden de kofferbak van de Amersfoorter zijn auto. Het slachtoffer verzette zich en probeerde te voorkomen dat de verdachten spullen uit zijn auto meenamen. Hierbij werd door één van de verdachten geschoten op het slachtoffer. De verdachten namen hierop de auto mee en verdwenen.

Het slachtoffer werd met een schotwond in zijn been opgenomen in het UMC in Utrecht. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewelddadige beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij getracht hadden in te breken in een huis aan de Maria van Hongarijedreef.

Rond 18.30 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen bezig waren geweest om in te breken bij een huis aan de Maria van Hongarijedreef. De verdachten waren gestoord en daarna gevlucht. Op weg naar de locatie zagen agenten een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement.

De 18-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Iets later op de avond werd een tweede verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, aangehouden. De politie onderzoekt of het tweetal iets te maken heeft met de poging inbraak.

Gewapende overval

UTRECHT Op de Oudegracht vond maandagmiddag een gewapende overval op een kiosk plaats.

Omstreeks 15.05 uur werd op de deur van de kiosk geklopt. De medewerkster opende de deur en werd direct naar achteren gedrukt door een man. De man bedreigde de vrouw en eiste geld. Hij deed een greep in de kassa en vluchtte via de Lange Viestraat in de richting van het Vredenburg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.