Achmea Groep


Automobilist geholpen bij total loss

20 oktober 2009

Het vervangen van een gebruikte auto bij `total loss' door een gelijkwaardig exemplaar hoeft niet langer een probleem te zijn. Verzekeraar FBTO heeft daarvoor nu een product dat bij nieuwe- en gebruikte auto's de uitkering niet vaststelt op basis van de dagwaarde maar op basis van de aanschafwaarde tot drie jaar na aankoop. Zo blijft het voor automobilisten mogelijk om in een vergelijkbare auto te blijven rijden.

Bij gebruikte auto's die `total loss' raken, keert de verzekeraar nu uit op basis van de dagwaarde. Deze uitkering is niet genoeg om een gelijkwaardig of jonger en vaak milieuvriendelijker exemplaar aan te schaffen. Weinig automobilisten zijn zich hiervan bewust.

Aanschaf bepaald door vertrouwen

Bij de aanschaf van een gebruikte auto vertrouwt de helft van de kopers blindelings de verkopende partij. Eén op de vijf automobilisten, overwegend vrouwen, laat de auto door een officiële instantie keuren.

Waar let een automobilist op bij aanschaf van een gebruikte auto

Opvallend is dat mannen het meest op de buiten- en de binnenkant van de auto letten, terwijl vrouwen meer waarde hechten aan de staat van de banden, het onderhoud en de eventuele garantie die de verkoper geeft.

Top 5:


1. Kilometerstand

2. Onderhoud

3. Garantie

4. Buitenkant

5. Interieur