Universiteit Leiden

Paul van der Heijden opent nieuwe internationale `common room'

Rector magnificus en voorzitter van het College van Bestuur prof.mr. Paul van der Heijden heeft dinsdagmiddag de nieuwe internationale common room geopend. Dat ging op klassieke wijze door middel van het doorknippen van een strik.

Regens Collegii

De common room is gevestigd op de begane grond van Regens Collegii, het gebouw bij Plexus, aan de andere kant van de poort. De ontmoetingsplek van - vooral internationale - studenten is verhuisd van de andere kant van Plexus, van de overzijde van de Zegersteeg. Die ruimte was te klein geworden.

Ook Nederlandse studenten
Hoewel de common room wel die sfeer ademt en Engels de voertaal is, kun je niet zomaar spreken van een common room voor internationale studenten: Nederlandse studenten zijn ook welkom. De gebruiker van de ruimte is ISN (International Students Network) dat uit twee takken bestaat: i, dat staat voor integration en r dat de afkorting is van representative. ISN-i probeert de integratie tussen Nederlandse en buitenlandse studenten te bevorderen door ze met elkaar in contact te brengen, ISN-r verstevigt de band tussen de buitenlandse studenten.

Language exchange and cooking nights
Allebei organiseren ze activiteiten om hun doel te bereiken. ISN-i heeft bijvoorbeeld een mentorprogramma voor buitenlandse studenten en het programma Language exchange, waarbij een Nederlandse student een buitenlandse student basaal Nederlands bijbrengt, terwijl de Nederlander iets opsteekt van de taal van de ander. ISN-r organiseert filmavonden en cooking nights en voorts richt deze tak zich op het doorgronden van de Nederlandse cultuur. ISN-r is organisator van het jaarlijkse Cultural Festival in de tuin van Rapenburg 70.

De common room is, buiten de activiteiten die er plaatsvinden, door de week toegankelijk van 15.00 tot 19.00 uur.

(27 oktober 2009/CH)

Nieuwsredactie - 20/10/2009