TenneT


Groenvoorziening rondom station Wateringen

091020 Wateringen station 20-10-2009 TenneT en bewoners van de wijk Wateringse Veld hebben samen een nieuw grondplan opgesteld nabij het nieuw aan te leggen hoogspanningsstation in Wateringen. De afgelopen maanden zijn gebruikt om samen met de groencommissie van de bewonersvereniging de groeninpassing van het station vorm te geven. Het streven hierbij is om het station zoveel mogelijk aan het zicht van bewoners te onttrekken. Zowel vanuit de wijk als vanuit de doorgaande route (Laan van Wateringseveld) is gekeken naar een andere inpassing van het station.

Voor een deel van het gebied (aan de woonwijkzijde) is inmiddels een invulling gevonden. Er is hiervoor een gedetailleerd bomen- en struikenplan opgezet, dat nog dit jaar zal worden uitgevoerd. Door een combinatie van bomen en struiken wordt een samenhang van hoge en lage begroeiing gecreeerd. In totaal worden er 45 bomen geplaatst en een kleine 5000 planten en struiken. Een ander deel van de groenvoorziening moet nog worden ingevuld. Dit gebeurt ook in nauwe samenspraak met de gemeenten en Rijkswaterstaat.

Komende periode staat in het teken van de verdere bouw van het station. Na het volooien van de heiwerkzaamheden, wordt begonnen met het bouwen van de verschillende onderdelen. Het station vormt een essentiële schakel in de nieuwe verbinding door de Randstad, die in 2011 gereed moet zijn.