De Unie


20/10/2009
âDSB-ers massaal op Platform DSB Personeelâ
20 oktober 2009 - Dat zegt De Unie Sector Manager Finance Robert Schuurman over dit on line initiatief van vakbond De Unie, gesteund door de ondernemingsraad. Werknemers van de failliete bank kunnen nu zelf voor (gratis) vraag en antwoord surfen naar het Platform DSB Personeel.

Belangenbehartiging - 24 uur on line - om DSB-medewerkers te vertegenwoordigen, zonder lidmaatschap verplichtingen. âHet is door iedereen met open armen ontvangen. Toen we voor het eerst âliveâ gingen, ontstond er gelijk een traffic jam. Alles loopt nu op rolletjes en we hebben al zoân 800 DSB-ers op De Unie website geteldâ, aldus Robert Schuurman.

Nu het faillissement definitief is uitgeproken en een groot deel van het personeel ontslag is aangezegd, zitten DSB-ers met vele onzekerheden en onbeantwoorde vragen over o.a. hun salaris, vakantiedagen, WW-uitkering, pensioenen, arbeidsrecht en het zoeken van een baan. Op het Platform DSB Personeel vinden ze van onze belangenbehartigers antwoorden op veel gestelde vragen. Andere vragen kunnen DSB-ers ook communiceren, via dsbpersoneel@unie.nl