De Unie


PERSBERICHT 20 oktober 2009

âDSB-ers massaal op Platform DSB Personeelâ

Dat zegt De Unie Sector Manager Finance Robert Schuurman over dit on line initiatief van vakbond De Unie, gesteund door de ondernemingsraad. Werknemers van de failliete bank kunnen nu zelf voor (gratis) vraag en antwoord surfen naar het Platform DSB Personeel. Lees verder>>

Platform DSB personeel: samen sterk voor de toekomst!

De cameraâs bij de poorten zijn verdwenen. Journalisten rollen niet langer over elkaar heen om nieuws over uw DSB Bank naar buiten te brengen. Aandacht voor de klanten en hoe het allemaal kon gebeuren is er nog steeds in overvloed. Maar wie is er voor u? Wat is uw verhaal? Wat zijn uw vragen? Wie is er voor U?

Het Platform DSB Personeel is nu online, speciaal voor u, medewerkers van de DSB Bank. Want u hebt een gezamenlijk belang en veel onbeantwoorde vragen. Wij zijn u graag van dienst om uw belangen te behartigen. Daarom hebben wij dit platform opgericht, in samenspraak met uw Ondernemingsraad. Gewoon, omdat wij begaan zijn met u als medewerker van de DSB.

Onze inzet is om met het Platform DSB Personeel al de DSB medewerkers te vertegenwoordigen, zonder kosten of verdere
lidmaatschapsverplichtingen.

Aanmelden

---

Op 15 oktober 2009 is het Platform DSB Personeel âliveâ gegaan en inmiddels hebben al vele honderden DSBâers zich aangemeld. Joop Hofland, belangenbehartiger pur sang, blijft in gesprek met alle betrokken partijen, zoals de bewindvoerders, mogelijke kopers, de Nederlandsche Bank en het UWV Werkbedrijf, om aandacht te vragen voor uw problemen. Geen loze kreten maar samen, als personeel voor één doel: uw toekomst. Daarnaast staan onze specialisten op het gebied van arbeidsrecht, sociale verzekeringen en pensioenen voor u klaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden, u te verwijzen en te helpen. Hiervoor hebben wij deze speciale website in het leven geroepen. Als u hier het deelname formulier invult, horen wij graag van u en u van ons!

De klok terug draaien kunnen wij niet. Het faillissement is nu definitief uitgesproken, dus voor een groot deel van het personeel zal nu direct een ontslagaanzegging volgen. Dat geeft vragen over salaris, vakantiedagen, WW-uitkering, UWV en noem het maar op. Maar natuurlijk ook over het zoeken naar een andere baan. Het Platform DSB Personeel zal u hierbij met raad en daad bijstaan. Ook de medewerkers die nog moeten blijven zullen veel vragen hebben. Veel hiervan vindt u al op deze website, andere kun u stellen via dsbpersoneel@unie.nl . Wij houden u op de hoogte via deze website en zullen al uw vragen adequaat beantwoorden. Hier vindt u een overzicht van de al gestelde vragen en onze antwoorden.

Platform DSB Personeel is onderdeel van Vakbond De Unie. Deelnemen aan het Platform biedt u, naast de spreekbuis, hulp en steun bij de collectieve belangen van de DSB medewerkers. Ook zal uw mening worden meegenomen als wij collectieve afspraken kunnen maken. U kunt er eventueel ook voor kiezen om compleet lid te worden van De Unie. Voor formele zaken is een Unie-ledenraadpleging beslissend. Ook geeft het Unie-lidmaatschap recht op individuele juridische bijstand.