Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 21 oktober 2009, Franeker Courant

Digitale bekendmakingen

Alle officiële bekendmakingen zijn te vinden op www.franekeradeel.nl onder de kop Bekendmakingen. Hierin kunt op onderwerp of postcode zoeken. Ook is het mogelijk om u gratis te abonneren op de attenderingsservice op www.overheid.nl. U ontvangt dan periodiek de actuele bekendmakingen, welke u wenst, automatisch in uw mailbox.

Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Franekeradeel 2009

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad in de vergadering van 8 oktober 2009 een nieuwe Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Franekeradeel 2009 heeft vastgesteld. In de verordening worden regels gegeven over de aanwijzing van een adviseur en de wijze waarop deze tot een advies komt. Het nieuwe Besluit ruimtelijke ordening dat op 1 juli 2008 in werking is getreden, verplicht gemeenten tot het vaststellen van een verordening.

Op basis van de Wet ruimtelijke ordening dient de verordening door de raad te worden vastgesteld.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 22 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Ook kunt u deze raadplegen op onze website www.franekeradeel.nl. Deze verordening treedt in werking op de dag na publicatie en werkt terug tot en met 1 juli 2008.

Welstandscriteria herontwikkeling Leeuwarderweg (supermarkten en garagewerkplaats)

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 8 oktober 2009 heeft besloten om de welstandscriteria voor de herontwikkeling van de Leeuwarderweg (hoek Leeuwarderweg-Kor Bootpaed) vast te stellen als onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.

Op grond van de Woningwet moeten adviezen van de welstandscommissie worden gebaseerd op gemeentelijk welstandsbeleid. Dit gemeentelijke beleid is vastgelegd in de vorm van de zogenaamde "welstandsnota". De eerste versie van deze nota is op 30 maart 2004 door de raad vastgesteld. In 2006 zijn er enkele kleine wijzigingen doorgevoerd in de nota en zijn de sneltoetscriteria aangepast. Begin juli 2009 is de geactualiseerde welstandsnota vastgesteld.

In 2008 is het plan opgevat voor realisatie van twee supermarkten en verplaatsing van het garagebedrijf aan de Leeuwarderweg in Franeker. Eén en ander moet leiden tot versterking van de ruimtelijke kwaliteit op de betreffende locatie. Binnen de bestaande/geactualiseerde welstandsnota zijn geen criteria opgenomen voor grotere (her)ontwikkelingsprojecten.
De realisatie van de supermarkten met de verplaatsing van de garage doorbreekt de bestaande structuren zoals opgenomen in de welstandsnota. Om de gemeenschappelijke regeling Hûs en Hiem (verantwoordelijk voor de welstandsadvisering) een toetsingskader te bieden voor beoordeling van de bouwaanvragen voor de supermarkten en de nieuwe garagewerkplaats, heeft de raad dan ook besloten om ontwikkelingscriteria vast te stellen voor het betreffende gebied.

De vastgestelde welstandscriteria liggen vanaf 22 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage. Nadere informatie hierover is te verkrijgen bij de heer N. la Crois (0517-380403) of de heer C. Tasma (0517-380433) van de afdeling Bouwen en Milieu. Tegen het besluit tot vaststelling van de welstandscriteria staat geen rechtsmiddel open.

Geen zienswijzen ontheffingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende ontheffingsprocedure:

met toepassing van artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening:
* Het oprichten van vier halfvrijstaande woningen op het perceel kadastraal bekend gemeente Ried, sectie E, nummer 1053, gelegen in het "Uitbreidingsplan Dongjum", ten noord-oosten van de bestaande woning aan de Franekerweg 3 (8808HA) te Dongjum.

Ontheffing Bestemmingsplan en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

* het vergroten van de woning/garage op het perceel plaatselijk bekend A.S. Talmaplein 45, 8802 RW te Franeker;

met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub c van de Wet ruimtelijke ordening.
Op grond van het bepaalde in artikel 3.6, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 22 oktober 2009 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage.

De stukken liggen voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.
Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Besluiten college b&w 13-10-2009

Wijzigen criteria sportprijs en opzet sportprijs. Besluit:

1. In te stemmen met de gewijzigde criteria voor toekenning van de gemeentelijke sportprijs

2. In te stemmen met de gewijzigde opzet van de sportprijs.

Wilhelminabuurt
Besluit:

1. In te stemmen met de geactualiseerde realisatie-overeenkomst Wilhelminabuurt.

2. Ter kennisname naar de raadscommissie.

Meerjarenonderhoudsplan scholen
Besluit:

1. In te stemmen met bijgaande offerte van Grontmij voor het opstellen van een gezamenlijk meerjaren-onderhoudsplan voor de scholen.

2. De kosten ten laste te brengen van het restant budget onderhoud onderwijshuisvesting 2009.

3. Het resterende budget van 14.346,00 euro vrij laten vallen t.g.v. onvoorzien eenmalig.

Subsidie kwaliteitsverbetering onderwijs.
Besluit:

1. In te stemmen met het subsidieverzoek van Stichting Radius voor Verbetering Onderwijskundige Kwaliteit Franekeradeel.
2. Een subsidie van 53.410,00 euro beschikbaar te stellen. Dit bedrag te dekken vanuit het budget schoolbegeleidingsdienst.

Jaarverslag 2008 Stichting Radius.
Besluit:
In te stemmen met het jaarverslag over 2008.

Subsidieverzoek 'Signaleren van armoede in de thuiszorg'. Besluit:
Geen subsidiebijdrage aan dit project toe te kennen.

Definitieve begrotingswijziging 2009 en begroting 2010 Dienst SoZaWe Nw.Fryslân.
Besluit:

1. De definitieve begrotingswijziging 2009 en de definitieve begroting 2010 voor kennisgeving aan te nemen.
2. Deze stukken ter kennisname onder de aandacht van de raadscommissie te brengen.

Franeker, 21 oktober 2009.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.