Erasmus Universiteit Rotterdam

Benoemingen

Nieuwe hoogleraren bij RSM, FRG en iBMG

Prof. J.L. Severens is per 15 oktober 2009 benoemd tot hoogleraar Evaluatieonderzoek Gezondheidszorg in het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG). Mw.prof.dr. S.B. Rodrigues is per 1 augustus 2009 benoemd tot hoogleraar Business Administration with particular reference to International Business in de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Prof.dr.ir. V.W. Buskens is per 1 oktober 2009 benoemd tot hoogleraar aan de leerstoel Erasmus Chair of Empirical legal studies in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid / Erasmus School of Law.

Prof. J.L. Severens
Prof. J.L. Severens (Hans) is expert op gebied van (economisch) evaluatieonderzoek. Bij het iBMG gaat hij zich ondermeer richten op de integratie van klassieke kosteneffectiviteitsinformatie met burden-of-illness analyses. Dit wordt ook wel aangeduid als population based economic evaluation. Daarnaast draagt hij bij aan het aandachtsterrein economische evaluatie van medische technologie, dat gericht is op lagelonenlanden.

Mw.prof.dr. S.B. Rodrigues
Mw.prof.dr. S.B. Rodrigues (Suzana) komt van de Universiteit van Birmingham. Daar was zij een van de oprichters van de MSC International Business alsmede van het Centre for International Business and Organization Research (CIBOR). Haar onderzoeksveld is drieledig en dekt zowel International Business, als Corporate Governance en Corporate Strategy. Haar meest recente project gaat over internationalisatie en sociale vernieuwing.

Prof.dr.ir. V.W. Buskens
Prof.dr.ir. V.W. Buskens (Vincent) was hoogleraar Cooperation in Social and Economic Relations in de sociologische faculteit van de Universiteit Utrecht. Buskens is zowel wiskundige als een empirisch socioloog. In zijn onderzoek specialiseert hij zich in de besluitvorming rondom het maken van zakelijke contracten en in vertrouwenskwesties die spelen in netwerken van bedrijven die samenwerken. In het onderzoeksteam Behavioural approaches to contract and tort van de Erasmus School of Law levert hij zijn bijdrage door het ontwikkelen van nieuwe empirische en statistische onderzoeksmethoden.