Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


wint prijs

---

Moodwall wint prijs

17 september 2009

De Moodwall heeft de prestigieuze Dutch Design Award voor Beste Product Openbare Ruimte 2009 in de wacht gesleept. Dat werd op 17 oktober bekend gemaakt.

De Moodwall is een 24 meter lange interactieve wand die dient als podium voor kunst en media onder de Bijlmerdreef. De muur reageert op voorbijgangers met gekleurd licht of bewegende beelden door een geïntegreerd sensor-systeem en beoogt daarmee het subjectieve gevoel van sociale veiligheid te versterken. De jury prees de interactie met passanten, dat maakt de omgeving speels, aantrekkelijker en veiliger.

De Moodwall is een project van Urban Alliance, een samenwerkingverband van bedrijven gespecialiseerd in de integratie van media in architectuur. illuminate Outdoor Media (Hans van Helden en Matthijs ten Berge) ontwikkelden en produceerden de content en het interactieve iDOOH sensor-systeem van de Moodwall in samenwerking met visual interaction designer Matthias Oostrik. Het ontwerp van de Moodwall is van de hand van Studio Klink (Jasper Klinkhamer) en CUBE Architects (Remco Wilcke), die tevens verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en bouw van de wand en het videoaangestuurde LED systeem.

Opdrachtgever voor de Moodwall is het Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer. Financiers zijn het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, DIVV, ING Vastgoed, Ymere en de Dienst Gemeentebelastingen.
---