Politie Drenthe

Politie rondt onderzoek branden Emmermeer af

Emmen, 20-10-2009

EMMEN Met de aanhouding van 6 verdachten heeft de politie een onderzoek naar meerdere branden in de wijk Emmermeer afgerond. De knapen, allen minderjarig ten tijde van de branden en afkomstig uit Emmen, gingen in de periode van oktober 2008 tot en met juni 2009, in verschillende samenstellingen op pad.

Ze worden ervan verdacht brand te hebben gesticht in o.a. de leegstaande school Meerhoes aan de U.E. Bruiningstraat, een woning aan de Valtherzandweg, coniferen aan de Valtherlaan, Nijkampenweg en de Warmeerweg, een personenauto aan de Valtherlaan, vuilcontainers en een rij sloopwoningen aan de Valtherlaan. Tevens werd zowel aan de Varenkamp als de Nijkampenweg een scooter gestolen die uitgebrand werden teruggevonden aan respectievelijk de Valtherlaan en de Odoornerweg. Hiervan worden de Emmenaren eveneens verdacht.

Een van de verdachten, een 17-jarige Emmenaar, wordt tevens verdacht van het bedreigen van zijn 17-jarige ex-vriendin. Tevens worden de 6 brandverdachten verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging in Emmen tegen een 18-jarige inwoner van Stadskanaal. Tijdens een ordinaire vechtpartij zou het slachtoffer met boksbeugels en bromfietshelmen geslagen zijn.

Twee meerderjarige Emmenaren, 18 en 33 jaar, werden eveneens aangehouden terzake deze openlijke geweldpleging.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.