Watersportverbond - KNWV

Boarnsterhim gevraagd brugpauzes te schrappen

dinsdag 20 oktober 2009

Het Watersportverbond wil dat de gemeente Boarnsterhim de pauzes in de brugbediening op haar grondgebied zo veel mogelijk beperkt. Het gaat hier met name om de bruggen in de nieuw geopende staande mast route.

Uitsnede van de kaart van het Friese Meren Project waarin de
verschillende projecten staan aangegeven - waaronder de knelpunten in de gemeente Boarnsterhim. - Klik voor de gehele versie Deze route is bedoeld als alternatief voor het Prinses Margrietkanaal, zodat de recreatievaart dit drukbevaren kanaal kan mijden. Deze nieuwe route voorziet duidelijk in een behoefte.

Toch het PM
Het Watersportverbond betreurt dan ook dat de pauzes in de
brugbediening op deze route, met name in het weekend, pleziervaarders kunnen doen besluiten toch het Prinses Margriet kanaal te kiezen. Men kan anders niet tijdig op de plaats van bestemming zijn.

Doorstroming op de weg
De gemeente Boarnsterhim is in een brief dan ook gevraagd het huidige bedieningsregime voor het volgende seizoen te heroverwegen. Uiteraard is het Watersportverbond bereid mee te denken over passende
bedieningstijden, waarbij rekening gehouden wordt met zowel de veiligheid op het water, als met de doorstroming op de weg.

* Kijk op de website van het Friese Meren Project voor meer informatie over de nieuwe Staande Mast RouteÂ