Gemeente Zijpe


Sport-, beweeg- en ontmoetmogelijkheden gezocht voor 50-plussers logo Sportservice Schagen

Een brochure met een compleet overzicht van alle sport-, beweeg- en ontmoetmogelijkheden voor 50-plussers in de gemeente Zijpe. Dat is het doel van de inventarisatie waar Sportservice Schagen momenteel mee bezig is in opdracht van de gemeente Zijpe.

Een opvallend resultaat van een recent onderzoek van de regionale Taskforce Sport en Bewegen 50+ is dat ruim 1/3 van de 50-plussers behoefte heeft aan meer informatie over het sport- en beweegaanbod. Er is behoefte aan informatie over locaties en tijden van de activiteiten. Bovendien is het niet weten welke sport- en bewegingactiviteiten er worden aangeboden, een belangrijke reden om niet te sporten of bewegen.

Sportservice Schagen wil alle sport-, beweeg- en ontmoetaanbieders oproepen om hun activiteiten bij hen kenbaar te maken. Het gaat om reguliere sport- en beweegactiviteiten bij een (sport)vereniging, maar ook om meer (recreatieve) beweeg- en ontmoetactiviteiten en denksporten zoals: sjoelen, biljarten, dammen, koersbal, dansen, schaken, tai chi en bridgen.

Waar kunnen de 50-plussers uit de gemeente Zijpe terecht en sporten, bewegen en ontmoeten ze met leeftijdsgenoten of is de activiteit niet leeftijdsgebonden? De ene 50-plusser sport, beweegt of ontmoet graag met leeftijdsgenoten, terwijl een ander het juist leuk vindt om in een gemêleerde groep te bewegen waar ook jongere deelnemers zijn.

Kortom, zorg dat uw activiteit in de brochure wordt opgenomen en geef de activiteit door aan Sportservice Schagen. U kunt contact opnemen met medewerkster Anne Kuijs (maandag en dinsdag), telefoon: 0224 â 21 47 74 of e-mail: akuijs@sportserviceschagen.nl .