Gemeente Cromstrijen


Meer subsidie voor Stichting Dierenbelang Hoeksche Waard

(20-10-2009)

Dinsdag 20 oktober 2009 tekenen de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard een geactualiseerde overeenkomst met de Stichting Dierenbelang Hoeksche Waard. Eén van de nieuwe afspraken betekent ondermeer een verdubbeling van het subsidiebedrag.

Gemeenten zijn wettelijk verplicht zorg te dragen voor de opvang en verzorging van alle zwerfdieren binnen haar grenzen. In de Hoeksche Waard hebben de gezamenlijke gemeenten deze taak overgedragen aan de Stichting Dierenbelang Hoeksche Waard. Hiertoe is in 1992 een overeenkomst met de stichting afgesloten. De stichting heeft de gemeenten gevraagd om een nieuwe, geactualiseerde overeenkomst. De nieuwe overeenkomst wordt op 20 oktober in Dierenasiel de Dierenstee in Numansdorp door de vijf gemeentebesturen en het bestuur van de stichting ondertekend.

Belangrijke verschillen ten opzichte van de overeenkomst uit 1992: de aangescherpte wettelijke eisen en voorwaarden zijn in de nieuwe overeenkomst opgenomen; de gemeenten dragen vanaf 2009 in het kader van preventie bij in de kosten van voorlichting en informatie; de gemeenten dragen daarnaast in het kader van preventie bij in de kosten voor de opvang van afstandsdieren; het subsidiebedrag voor de Stichting Dierenbelang Hoeksche Waard wordt verdubbeld.