CDA

Kathleen Ferrier benoemd tot Speciaal Vertegenwoordiger voor Migratie in OVSE Parlementaire Assemble

CDA Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier, lid van de delegatie naar de Parlementaire Assemblee van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, is vandaag benoemd als Speciaal Vertegenwoordiger voor Migratie. De benoeming is gedaan door President Joao Soares, die sinds juli 2008 voorzitter is van deze interparlementaire assemblee. Ferrier: âIk voel mij zeer vereerd met deze benoeming. De laatste jaren heb ik mij sterk ingezet om migratie op de kaart te zetten. Deze benoeming zie ik als aansporing om hiermee door te gaanâ.

De OVSE is de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa en is een samenwerkingsverband van regeringen van 56 landen. Dit zijn de Verenigde Staten van Amerika, Canada, de Europese landen en de voormalige sovjetrepublieken in Azië. De Parlementaire Assemblee van de OVSE (OVSE PA) is de parlementaire vertegenwoordiging van de OVSE. Volgens President Soares is het belangrijk voor de OVSE Assemblee om de internationale debatten over migratie "nauwgezet" en "op een permanente basis" te volgen. Met deze benoeming vraagt hij mevrouw Ferrier om het gezicht van de Assemblee te zijn op dit terrein en om de discussie en het bewustzijn inzake migratieonderwerpen in de OVSE-lidstaten te bevorderen. De vorige Speciaal Vertegenwoordiger voor dit thema was de Amerikaanse Hilda Solis, die in februari van dit jaar is benoemd tot minister van arbeid in het kabinet van President Obama.

Ferrier zal nauw samenwerken met de OVSE Coördinator voor Economie en Milieu, de heer Goran Svilanovic. Ook kan zij de lidstaten van de OVSE en de in de assemblee verzamelde parlementariërs aanbevelingen doen voor de aanpak van migratiethemaâs. Als Speciaal Vertegenwoordiger van de President zal zij de OVSE Assemblee drie keer per jaar verslag doen van haar activiteiten, tijdens de wintervergadering, de grote jaarlijkse vergadering en de najaarszitting.

---