Gemeente Lingewaard


Henk Gertsen Koninklijk Onderscheiden

Vrijdag 16 oktober jl is Henk Gertsen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze onderscheiding ontving hij uit handen van burgemeester Harry de Vries vanwege zijn werkzaamheden voor brandweerkorps Gendt.

Hij begon zijn brandweercarrière bij de bedrijfsbrandweer van het Psychiatrisch Ziekenhuis in Wolfheze, tegenwoordig De Gelderse Roos. Na zijn komst naar Gendt is hij per 1 februari 1992 lid geworden van het korps vrijwillige brandweer Gendt. Naast zijn taak als brandweerman verzorgde hij in die periode ook de administratieve werkzaamheden voor de Gendtse brandweer.

Sinds de herindeling in 2001is Henk Gertsen lid van de vrijwillige brandweer Lingewaard, korps Gendt, in de rang van hoofdbrandwacht. In al die jaren heeft hij vele verschillende incidenten mee gemaakt zoals enkele grote branden op het industrieterrein, kleine brandjes van heg tot oud papier, binnenbranden, caravanbranden, verkeersongevallen, hoog water, stormschade etc.

In totaal is hij ruim 21 jaar actief geweest binnen de vrijwillige brandweer.

Henk Gertsen is voorts 25 jaar lid van de E.H.B.O.- vereniging in Gendt. Hij bemant tijdens vele festiviteiten in Gendt en de regio de opgezette E.H.B.O.-posten. Daarnaast is hij binnen voetbalvereniging De Bataven bestuurlijk actief geweest. Zo was hij jeugdvoorzitter en 9 jaar penningmeester van de supportersvereniging.

Henk is ook bekend als Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en heeft als zodanig vele paren getrouwd. Tevens is hij binnen de gemeente waar hij werkzaam is, lid van de ondernemingsraad.

Henk Gertsen