Politie Limburg-Zuid

Dertien aanhoudingen en dertien hennepplantages ontmanteld

Bij een grootscheepse actie in de Hoensbroekse wijk Kasteelbuurt heeft de politie tot nu toe 13 personen aangehouden en 13 hennepplantages van diverse omvang opgerold. Verder is een partij harddrugs aangetroffen.
Vanmorgen vanaf kwart voor acht is de actie in de wijk aan de gang. Er is een noodverordening van kracht.
Directe aanleiding voor de actie was een ongekend hoog stroomverbruik in de Hoensbroekse wijk. Warmteregistraties bevestigden het vermoeden dat er op grote schaal hennepplantages in de wijk waren. Verder kwamen regelmatig meldingen binnen via Meld Misdaad Anoniem van personen die vertelden dat er in de buurt zaken gebeurden die niet in de haak waren en dat zij in verband met kortsluitingen en daardoor brandgevaar voor de veiligheid in de wijk vreesden.
Die optelsom deed het Openbaar Ministerie en de politie besluiten om met genoemde actie te kijken wat er zoal in de wijk aan de hand is. De actie gaat onverminderd voort en het is nog niet bekend tot hoe laat die duurt.

N.B. Om 15 uur is er in het Regiobureau van Politie in Maastricht, Prins Bisschopsingel 53, een persmeeting. Het beleidsteam, bestaande uit plaatsvervangend Hoofdofficier van Justitie Mr. C. Wiegant, burgemeester A.G.M. Gresel van Heerlen en algemeen commandant van politie Limburg-Zuid R.J.M. Hutschemaekers, zal een toelichting geven op de actie en de resultaten.


20-10-2009, Hoensbroek