Politie Haaglanden

Persberichten 19 oktober

Haaglanden, 20-10-2009

Twee hennepkwekerijen opgerold

Den Haag Bij een hennepactie in de omgeving van De Heemstraat rolde de politie maandag 19 oktober twee hennepkwekerijen op met in totaal 581 planten. Tijdens de actie bezochten medewerkers van Eneco, Haagwonen, Staedion, DSO en Politie Haaglanden vijf verschillende panden. In een woning aan de Joubertstraat troffen de agenten 340 plantjes aan, in de slaapkamer van een woning aan de Rozenburgstraat vonden zij 241 planten. In één van de andere bezochte panden was de kwekerij nog in opbouw. In twee anderen waren de kwekerijen net ontruimd. Haagwonen gaat van drie adressen per direct de huur opzeggen, Staedion doet dit bij één adres. Ook worden de bewoners van één pand door DSO aangepakt.Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Mislukte fietsdiefstal

Den Haag Twee Hagenaars van 17 en 19 jaar oud werden dinsdag 20 oktober om 00.15 uur op heterdaad betrapt toen zij op het Hobbemaplein probeerden een fiets te stelen. Politiemensen die in een onopvallende auto surveilleerden, zagen één van de jongens op de bagagedrager van de fiets zitten en snijdende bewegingen maken. De andere jongen zagen zij de straat in de gaten houden. Toen de agenten de jongens aanspraken, zagen ze even verderop een werktuig liggen waarmee ze vermoedelijk de fiets probeerden open te maken. Ook was het fietsslot beschadigd. Het duo werd aangehouden voor poging tot diefstal.

Strippenkaarttruc werkt eenmalig

Den Haag Een 23-jarige Utrechter werd maandagmorgen 19 oktober rond 09.00 uur aangehouden nadat hij op de Grote Markstraat probeerde een supermarkt op te lichten. De man vertelde dat hij geld in een strippenkaartautomaat had gedaan, maar dat deze toen vastliep. Hierop eiste de man zijn geld terug bij het supermarktpersoneel. Toen medewerkers de automaat controleerden, bleek er echter geen geld in te zitten. Omdat één van de medewerkers wist dat de Utrechter eerder die ochtend in een supermarkt aan het Spui hetzelfde verhaal had afgestoken, en daar wel vijftien euro opstreek, waarschuwden zij de politie. De man werd aangehouden, de politie onderzoekt de zaak.

Betrapt bij spuiten graffiti

Den Haag Politieagenten zagen dinsdag 20 oktober omstreeks 03.50 uur op de Regentesselaan een man gebukt zitten voor een elektriciteitskastje. Dichterbij gekomen zagen zij dat hij er graffiti aangebracht. De verf was nog nat. De 24-jarige man uit Den Haag had een sjabloon in zijn hand met precies dezelfde afbeelding die op het elektriciteitskastje te zien was. De Hagenaar verklaarde direct aan de agenten dat hij de graffiti aangebracht had. Zij hielden hem aan. De man zit nog vast voor verhoor.

Crème gestolen

Den Haag De politie hield maandag 19 oktober rond 20.00 uur een 55-jarige Haagse aan in een supermarkt aan de Stede, omdat de vrouw een tube handcrème gestolen had. De vrouw verklaarde dat ze het niet expres gedaan had en vergeten was om de tube af te rekenen. Ze had wel twee flessen shampoo afgerekend. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij ontmanteld

Den Haag Na een melding dat er vermoedelijk een hennepkwekerij gevestigd zou zijn in een pand aan de Oudemansstraat, nam de politie maandag 19 oktober rond 12.30 uur poolshoogte. De agenten troffen ongeveer 250 hennepplanten en gedroogde toppen aan. Toen de politie bezig was in het pand, kwam de verdachte, een 30-jarige Hagenaar, binnenlopen. Hij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De kwekerij is ontmanteld en Eneco heeft de elektriciteit afgesloten.

Vrouw bestolen, verdachte aangehouden

Den Haag / Loosduinen De politie hield maandag 19 oktober rond 9.30 uur een 48-jarige Hagenaar aan, omdat hij vermoedelijk de portemonnee en mobiele telefoon van een vrouw gestolen had. Een getuige, werkzaam voor een bedrijf aan de Werf, zag dat een man spullen wegnam van zijn collega en rende achter de verdachte aan. De verdachte is achtervolgd tot aan de Jaap Edenweg en daar hield de politie hem aan. De portemonnee en de telefoon van de vrouw zijn later in de sloot bij de Jaap Edenweg teruggevonden. De verdachte zit vast voor verhoor.

Minderjarige jongens aangehouden

Den Haag De politie kreeg maandag 19 oktober een melding dat er graffiti gespoten was op de buitenmuur van een school aan de Frits Diepenlaan. De agenten die gingen kijken, werden aangesproken door een getuige die vertelde dat er drie jongens graffiti hadden gespoten. Vervolgens zagen de agenten twee jongens lopen die voldeden aan het signalement. De jongens verklaarden dat de broer van één van hen de muur bespoten had. De jongens (8 en 9 jaar) zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De oudere broer (13 jaar) kwam zich later melden aan het politiebureau. De jongens kregen niet alleen een reprimande, maar ook een verwijzing naar Bureau Halt.

Winkeldievegge gepakt

Rijswijk Een 26-jarige vrouw uit Den Haag werd maandag 19 oktober om 12.30 uur betrapt op winkeldiefstal. Zij stal uit een elektronicawinkel aan de Prins Willem Alexander Promenade twee mp3-spelers. Agenten hielden haar aan en op het politiebureau kreeg zij een proces-verbaal. Zij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Zonder rijbewijs

De Lier Surveillerende agenten gaven maandag 19 oktober om 10.20 uur een 31-jarige automobilist uit De Lier een stopteken op de hoofdstraat, omdat hij geen gordel droeg. Bij de controle bleek dat hij helemaal niet had mogen rijden, omdat hij een rijontzegging had. Hij kreeg voor beide zaken een proces-verbaal.

Mislukte truc

Wateringen Een man (57) en vrouw (47) uit Den Haag probeerden maandag 19 oktober om 17.35 uur winkelpersoneel te misleiden. Zij waren in een bouwmarkt om een beschadigd badkamermeubel te ruilen. Om er zeker van te zijn dat het nieuwe meubel niet beschadigd was, vroegen zij aan een medewerker de nieuwe te controleren. Daarna deed de medewerker de doos weer dicht. Toen de medewerker wegliep, maar wel nog even omkeek, zag hij dat de man en vrouw losse spullen die zij in een winkelwagen hadden liggen, in de doos stopten. Vervolgens liepen zij naar de kassa en rekenden de losse spullen niet af. De winkelmedewerkers belden daarop de politie, die het tweetal aanhield en meenam naar het bureau.

Dronken en zonder rijbewijs

Delft Surveillerende agenten zagen dinsdag 20 oktober om 04.30 uur een auto met hoge snelheid op de Zuidwal rijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken en bij controle bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij een alcoholcontrole kwam ook nog eens naar voren dat de 21-jarige man uit Delft veel te veel gedronken had om te mogen rijden. Op het politiebureau werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een proces-verbaal.

Zakkenrolster op heterdaad betrapt

Zoetermeer Bij een winkel aan het Promenadeplein hield de politie maandagmiddag 19 oktober om 14.45 uur een 19-jarige zakkenrolster aan. Een politieagent in vrije tijd betrapte de Bulgaarse dievegge, toen zij probeerde om de portemonnee uit de tas van een 67-jarige Zoetermeerse te stelen. Hij greep haar letterlijk in de kraag en belde zijn collegas. Zij brachten de zakkenrolster over naar een politiebureau.