Nedstat

Nedstat wint streaming media award

European Readers' Choice Award 2009 voor Stream Senseâ¢

Amsterdam, 19 oktober 2009 - Nedstat heeft de Streaming Media European Readers' Choice Award 2009 gewonnen in de categorie 'Reporting and Analytics'. Dit werd bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op het Streaming Media Europe 2009 evenement in Londen. De prijs is een bekroning voor Nedstatâs streaming media oplossing Stream Senseâ¢, de meest accurate en uitgebreide online video analytics applicatie in de markt.

De Streaming Media European Readersâ Choice Awards zijn een blijk van waardering voor de favoriete producten en service providers uit de streaming media bedrijfstak. Er werden meer dan 5.500 stemmen uitgebracht bij de verkiezing die als enige op dit gebied wordt gehouden onder mensen die daadwerkelijk met de technologieën en producten werken.

"We zijn bijzonder trots op deze prijs omdat de keuze voor ons is gemaakt door de mensen uit het vak", zegt Michael Kinsbergen, CEO van Nedstat. "Hun waardering voor de geavanceerde features en mogelijkheden van Stream Sense⢠is een groot compliment aan ons team dat het product doorlopend verbetert om de laatste streaming ontwikkelingen steeds bij te blijven."

Dit is de tweede prijs die Nedstat dit jaar uitgereikt krijgt in verband met Stream Senseâ¢. In mei 2009 ontving Nedstat, samen met SKO en Intomart GfK, de Hans du Chatinier Award voor hun onderzoek naar het kijken van televisie via internet waarmee een completer beeld werd verkregen van de populariteit van programma's en het online gedrag van de Nederlandse kijker.

About Stream Senseâ¢
Stream Sense⢠is ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende uitgevers van online streaming content. Krachtige, real-time analytics rapporteren over het gedrag van bezoekers tijdens video of audio streams of deze nu on-demand, progressive download of live zijn en ongeacht waar de streams worden gehost. Gebruikers krijgen gedetailleerd inzicht in hoe bezoekers omgaan met online video advertenties. Zo kan bijvoorbeeld worden bepaald wat de ideale lengte is en de meest rendabele positie van een reclameboodschap in een programma.

Stream Sense⢠ondersteunt Windows Media Player, Silverlight, RealPlayer, Flash players, verscheidene custom players zoals de JW Player en, via een open standards API, iedere andere player. Embedded players voor off-site oplossingen zoals widgets en gadgets maken het mogelijk om streams te meten die worden ge-embed en gehost op sites van een derde partij. De metingen worden in de browser uitgevoerd en het installeren van plug-ins of speciale players is niet nodig.

Stream Sense⢠integreert naadloos met Sitestat web analytics waardoor diepgaande informatie wordt verkregen over wat er voor en na de stream interactie gebeurt.
Over Streaming Media magazine - European Edition Streaming Media magazine - European Edition is een publicatie voor technology managers en executive decision makers die zich bezighouden met de implementatie van streaming binnen hun organisaties. Streaming Media magazine wordt door heel Europa gelezen in belangrijke markt segmenten waar in hoog tempo streaming technologieën in gebruik worden genomen, waaronder bedrijfsleven, overheid, onderwijs, e-learning en media en entertainment. Streaming Media magazineâs European Edition wordt vier keer per jaar uitgegeven.