Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 20-10-2009

Politie houdt twee verdachten aan wegens internetoplichting

STEENBERGEN: De politie heeft de afgelopen weken een onderzoek ingesteld naar de activiteiten van een internetwinkel die gevestigd is in Steenbergen. Uit het hele land kwamen de afgelopen weken tien aangiften van internetoplichting. In totaal werden voor circa 10.000 euro aan hoofdzakelijk cv-apparatuur niet geleverd, terwijl die wel besteld en betaald was. In deze zaak is een echtpaar uit Hoogerheide (41 en 42 jaar) aangehouden.

De verdachten zijn verhoord en in overleg met het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. Zij blijven wel verdacht. De politie maakt een dossier op en doet nog aanvullend financieel en administratief onderzoek.

De politie waarschuwt mensen om voorzichtig te zijn bij aankopen en transacties via internet. Meer informatie hierover is te vinden op www.internetoplichting.nl.

Elf scholieren beboet na klachten van buurtbewoners

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagmiddag scholieren
gecontroleerd op hun rijgedrag. Dit gebeurde op de kruising
Antwerpsestraat-Olympialaan-Markiezaatsweg. Buurtbewoners klaagden dat er zoveel scholieren door het rode verkeerslicht fietsten. Dat bleek aardig te kloppen, want hiervoor gingen elf scholieren op de bon. Maar ook automobilisten gingen in de fout voor hetzelfde feit, acht bestuurders kregen een bekeuring. In de morgen werd al gecontroleerd op de kruising Wouwsestraatweg-Mimosastraat. Daarbij werden vier bekeuringen uitgeschreven: twee voor rijden door rood licht en twee voor niet handsfree bellen.

Bergenaar valt meisje (17) lastig bij bushalte

BERGEN OP ZOOM: Een 47-jarige man uit Bergen op Zoom is maandagavond rond 20.00 uur gearresteerd. Een 17-jarig meisje belde politie, nadat ze bij een bushalte op het Stationsplein was lastig gevallen door een onbekende man. Volgens het meisje maakte de man seksueel getinte gebaren in haar richting die ze erg bedreigend vond overkomen. Vorige week zou ze ook al door dezelfde man zijn benaderd toen ze op de bus wachtte. Toen maakte hij volgens haar een seksueel getinte opmerking. Agenten die ter plaatse een onderzoek instelden, namen het meisje mee naar het bureau voor een aangifte. Onderweg zagen ze de verdachte op de Steenbergsestraat fietsen, zodat hij direct kon worden aangehouden.

Snelheidsduivel uit Eindhoven levert rijbewijs in

MOERDIJK: Een 28-jarige automobilist uit Eindhoven mocht maandagavond zijn rijbewijs inleveren na een stevige snelheidsovertreding. Op de A16 ter hoogte van Moerdijk reed hij 177 km/uur (gecorrigeerd) waar 100 km/uur is toegestaan. Een motoragent van het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) zag de snelheidsduivel rond 20.15 uur rijden en zette hem langs de kant. Het rijbewijs van de Eindhovenaar wordt opgestuurd naar de officier van Justitie in Breda die vervolgens beslist over teruggave.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 20-10-2009 9:39 | © Regio Midden en West Brabant |