Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Word Rotterdams Milieuvoorlichter!

Volg de cursus vanaf 20 oktober

Rotterdams Milieuvoorlichters zijn jongeren die in Rotterdam op scholen, in buurthuizen en jongerencentra voorlichting geven aan leeftijdsgenoten over milieu en het klimaat. Zij spreken tenslotte dezelfde taal en weten wat hun leeftijdsgenoten belangrijk vinden, dus wie kan er beter voorlichting geven? Dinsdag 20 oktober start er weer een cursus Rotterdams Milieuvoorlichter (RMV). Een cursus van vijf bijeenkomsten en als afsluiter een prachtige natuurexcursie. Gratis!

Praktisch
De cursusavonden zijn vooral praktisch: ze zorgen ervoor dat jongeren meer dan genoeg over de onderwerpen te weten komen en gaan o.a. over de vragen die je tijdens een voorlichting zou kunnen krijgen. De cursus wordt afgesloten met een communicatietraining, waarin de deelnemers leren wat je wel en beter niet kunt doen als je voor een groep staat.

Niet alleen nuttig voor de voorlichtingen!
De cursus is gratis en bedoeld voor jongeren van 14 t/m 29 jaar. Rotterdamse Milieu Voorlichters
kunnen na de cursus zelfstandig voorlichtingsbijeenkomsten organiseren.

Vijf bijeenkomsten
De RMV-cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten in Studio Hergebruik aan de Coolsingel 53 en een stadsnatuurexcursie onder leiding van een deskundige. De cursusavonden zijn vanaf 19.00 uur op dinsdagen 20 en 27 oktober, 3, 10 en 17 november. Tijdens de Groene Conferentie op dinsdagmiddag 1 december ontvangen de cursisten een RMV-certificaat. De datum van de natuurexcursie wordt tijdens de cursus bekend gemaakt.

Aanmelden
Wie aan de cursus wil deelnemen kan zich aanmelden bij het Rotterdams Milieucentrum, 010 - 465 64 96 of m.hacene@milieucentrum.rotterdam.nl