Gemeente Zoetermeer

`Op Stap' met Speelmeer naar het bos

`Op Stap' met Speelmeer organiseert samen met het project `Natuursprong' op dinsdag 20 oktober een dagje uit naar het Speelbos en stadsboerderij de Balijhoeve in Rokkeveen. Speciaal voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar die in de herfstvakantie niks liever willen doen dan buiten spelen en sporten.
Kinderen gaan onder begeleiding van ervaren vrijwilligers niet alleen buiten sporten en spelen met allerlei leuke uitdagende materialen. Ook wordt er een grote actieve speurtocht gehouden met na afloop een picknick in het bos, waar de kinderen hun eigen broodjes kunnen bakken op een (kamp)vuur. Een grote tent op een plek in het bos zorgt ervoor dat bij regen toch alles doorgaat. De kosten voor deze activiteit zijn EUR 2,00 per kind. ZoetermeerPashouders kunnen gratis deelnemen. Inschrijven voor deze activiteit is verplicht (ook voor houders van de ZoetermeerPas).

Inschrijven kan tot en met woensdag 14 oktober. Vanaf maandag 5 oktober bij bibliotheek Oosterheem aan het Zanzibarplein 23, bibliotheek Seghwaert, aan het Meeuwenveld 3 en bij bibliotheek Rokkeveen, aan de Nathaliegang 81. Vanaf dinsdag 6 oktober bij stichting Mooi aan het Zuidwaarts 1-3 (naast bibliotheek Stadshart) open van dinsdag t/m vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Deelnemers ontvangen bij inschrijving meer informatie over de opstapplaatsen van de gratis Speelmeerbus. Telefonisch of digitaal inschrijven is niet mogelijk.

Speelmeer is een initiatief van de gemeente Zoetermeer en stichting Mooi met als doel het voorkomen van (bewegings-)achterstand bij de jeugd. Speelmeer biedt schoolgaande jeugd laagdrempelige sportieve en creatieve activiteiten ter stimulering van hun ontwikkeling.

Meer weten?

* www.speelmeer.nl