Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Kruising Wolinkweg-Groenloseweg Haarlo krijgt in november een verkeersplateau

Afbeelding bij afbeelding
Op het kruispunt Groenloseweg - Wolinkweg zijn ernstige ongevallen gebeurd. Gebleken is dat het kruispunt niet voldoende opvalt. Ook het uitzicht is onvoldoende. Om dat te verbeteren zijn vorig jaar al bomen gekapt. Nu wordt een asfaltplateau aangebracht. Door een plateau met markering valt het kruispunt beter op. Het plateau wordt wel laag gehouden. Autoverkeer kan daardoor met aangepaste snelheid goed passeren. De hinder is minimaal. Vergelijkbare plateaus zijn al aanwezig in het verlengde van de Groenloseweg, op de Deventer Kunstweg. Net als op de Deventer Kunstweg wordt het plateau ook gemarkeerd met verkeersborden.

Duurzaam veilig

De gemeente werkt aan verbetering van de verkeersveiligheid. Wegen worden duurzaam veilig ingericht. Dat betekent dat de inrichting van de weg wordt afgestemd op het gewenste rijgedrag. Geen belemmeringen op doorgaande routes, maar wel snelheidsremmers in verblijfsgebied. Er is al veel gedaan op wegen binnen de kom. Het aantal ongevallen is daardoor afgenomen. In het buitengebied gebeuren nog steeds veel ongevallen, vaak met ernstige afloop. Om ook daaraan iets te doen worden nu ook maatregelen genomen op wegen buiten de kom. Meestal zijn dat kruispuntplateaus op gevaarlijke kruispunten. De plateaus worden bij onderhoudswerk meegenomen. Bij voldoende maatregelen kan ook 60 km/uur worden ingesteld.

Later 60 km/uur

Op de Groenloseweg en de Deventer Kunstweg wordt nu nog geen maximum snelheid van 60 km/uur ingesteld. Dat is wel het geval als het omliggende gebied een `zone 60' krijgt. Daarvoor zijn nog niet alle wegen gereed.

Omleiding

Het plateau wordt in november 2009 aangebracht. Tijdens de uitvoering zal er enige overlast zijn. Het verkeer wordt omgeleid. U kunt met vragen over de uitvoering terecht bij de heer E. Koldeweij, telefoon 0545-250 296. Vragen over duurzaam veilige inrichting van wegen kunt u stellen aan de heer J.H. Bennink, telefoon 0545-250 272.

Trefwoorden wegenonderhoud
Mutatiedatum 19/10/2009