Microsoft


Zevenhuizen over op Windows 7

maandag 19 oktober 2009

Gisteren stond het Groningse Zevenhuizen in het teken van het cijfer zeven. In het dorp gingen de eerste Nederlandse consumenten gratis over op Windows 7, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Burgemeester Berend Hoekstra en Theo Rinsema, algemeen directeur van Microsoft Nederland gaven de aftrap in verenigingsgebouw 't Wiekhuus. Daar werden onder groot enthousiasme van enkele honderden bewoners de eerste zeven computers overgezet op Windows 7. Vervolgens trokken, begeleid door de plaatselijke fanfare, medewerkers van Microsoft het dorp in om bij de mensen thuis computers van Windows 7 te voorzien.

Vorige week kregen alle bewoners een folder in de brievenbus waarin ze opgeroepen werden om zich aan te melden op www.zevenhuizengaatover.nl. De komende dagen zijn de medewerkers van Microsoft nog aanwezig om de mensen in Zevenhuizen te helpen met de installatie en vragen te beantwoorden.

Aanstaande donderdag 22 oktober is Windows 7 wereldwijd voor de consument beschikbaar. De afgelopen maanden is de gratis testversie van het besturingsprogramma al door veel mensen uitgeprobeerd. Op www.windows.nl kunnen gebruikers reacties plaatsen, terecht voor vragen aan Microsoft of reageren op vragen van andere gebruikers.

Foto (bijlage): burgemeester Berend Hoekstra (links) zet samen met Theo Rinsema, directeur Microsoft Nederland, de eerste zeven computers in Zevenhuizen over op Windows 7.